1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Hayat Emeklilik 150 bin çocuğa ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik 150 bin çocuğa ulaştı

Anadolu Hayat Emeklilik’in 18 yaş altına özel sunduğu “Çocuğum için BES” ile 150 bini aşkın çocuk, bireysel emeklilik sistemine dâhil oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik 150 bin çocuğa ulaştı

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan 21 Ekim tarihli güncel verilere göre, geleceklerini güvence altına almak adına ebeveynleri veya yasal temsilcileri aracılığıyla sisteme dâhil olan 18 yaş altındaki katılımcı sayısı yaklaşık 496 bin seviyesine ulaştı. Katılımcıların sahip olduğu devlet katkısı dâhil fon büyüklüğü ise 2 milyar TL’yi aştı.

Anadolu Hayat Emeklilik, “Çocuğum için BES” ile 150 bin çocuğa ulaştığını açıkladı. Bu grupta katılımcı sayısında yüzde 30,9, fon büyüklüğü kategarisinde ise yüzde 28,1 pazar payına sahip olan şirketin çocuk katılımcılarının devlet katkısı dâhil fon büyüklüğü ise 582 milyon TL seviyesini geçti.

Diğer yandan Anadolu Hayat Emeklilik ve TEMA Vakfı, “Çocuğum için BES” kapsamında sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak amacıyla iş birliği yürütüyor. İş birliği çerçevesinde, “Çocuğum için BES’’i satın alanlar adına TEMA Vakfı’nın, ortaokul ve lise öğrencilerinin ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacıyla 81 ilde yürüttüğü doğa eğitimlerine destek veriliyor. Bu kapsamda işbirliğinin birinci yılında 10 bin 217 çocuk ve gencin, doğa eğitim ve farkındalık çalışmalarına katılmasına destek sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler