1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta’dan şirketlere siber koruma

Anadolu Sigorta’dan şirketlere siber koruma

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez Türkiye’de siber güvenlik risklerinin ve hedefli saldırıların, dünyadaki gelişimine benzer şekilde sürekli artış gösterdiğini söyledi

Anadolu Sigorta’dan şirketlere siber koruma

Artan dijitalleşmeyle birlikte siber riskler, bireysel olduğu kadar şirketler nezdinde de daha yüksek tehditler oluşturmaya başladı. 2019 ve takip eden yıllarda uzmanların siber suçların artacağı yönündeki uyarılarını hatırlatan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, “Artan riskler karşısında şirketlerin önlem alması hayati önem taşıyor. Biz de bunun için ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl satışa sunduğumuz Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi, her sektörden ve ölçekten şirketi koruma altına alıyor” dedi.

Şirketleri tehdit eden siber riskler etkisini gün geçtikçe artırıyor. Yapılan araştırmalar dünya genelinde siber risklerin özellikle son iki yıldır şirketlerin varlıklarını tehdit eden riskler arasında ilk beşte yer aldığını gösteriyor. Öngörüler bu risklerin, önümüzdeki iki yıl ağırlığını daha da hissettireceğine işaret ediyor.

Artan siber risklerin en büyük sebebinin dijitalleşmedeki hız olduğuna işaret eden Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, “Önemli bir yetkinlik ve verimlilik artışı sağlayan teknolojiler, şirketleri siber saldırılara karşı daha açık hale getiriyor. Siber saldırıların finansal etkileri de oldukça büyük ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor. WannaCry, NotPetya gibi dünya çapında hızla yayılan saldırılar sebep oldukları maddi hasarlarla da gündeme geldi. WannaCry’ın 4 milyar dolar, NotPetya’nın ise 850 milyar dolarlık zarara neden olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Türkiye’de de siber güvenlik risklerinin ve hedefli saldırıların, dünyadaki gelişimine benzer şekilde sürekli artış gösterdiğini söyleyen Sönmez, geçtiğimiz yıl Avrupa’ya düzenlenen siber saldırıların yüzde 77’sinin hedefinde Türkiye’nin bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin maruz kaldığı 25 milyon siber saldırı ile dünya genelinde, ABD ve Brezilya’nın ardından en fazla saldırıya uğrayan üçüncü ülke konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

Telafi edilemez bir kayıp: İtibar

Önümüzdeki dönem dijitalleşme trendinin artarak devam edeceğini belirten Sönmez bunun pek çok avantajla beraber siber riskleri artırdığının altını çizerek şöyle devam etti; “Şirketler nezdinde dijitalleşmenin avantajlarından yararlanmayı reddetmek hayatta kalmayı da imkânsız hale getiriyor. Örneğin son dönemin en çok konuşulan teknolojisi olan yapay zekayla ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Bu teknoloji önümüzdeki yıllarda da büyük bir hızla gelişmeye devam edecek. Ancak başta yapay zeka olmak üzere pek çok teknolojik gelişme şirketleri son yılların en büyük tehdidiyle de karşı karşıya bırakıyor. Üstelik bu risk para kaybetmenin çok ötesinde kayıplara neden oluyor” dedi.

Siber saldırılara maruz kalan şirketlerin en büyük kaybının itibar olduğunun altını çizen Sönmez şunları söyledi: “Maddi kayıplar telafi edilebilirken, itibar kaybının telafisi ve paydaşlar nezdinde güven algısının yeniden inşası oldukça zor. Bu yüzden, siber güvenlik şirketlerin asla gözden kaçırmamaları gereken bir başlık. Anadolu Sigorta olarak pek çok bireysel ve kurumsal riski güvenceye alırken, siber riskleri de gündemimize aldık. Geçen sene sunduğumuz Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi ile şirketlere bu konuda ihtiyaçları olan tüm desteği sunuyoruz. Türkiye’de ilk niteliğindeki poliçe, ticari işletme ve KOBİ’lerin tüm siber risklerini ve satın alma eğilimlerini de göz önünde bulundurarak; siber tehditlere karşı veri koruma hasarı, iş durması, bilgi güvenliği ve gizlilik sorumluluğu, siber fidye hasarı, veri ihlali masrafları gibi teminatların yer aldığı veri sızıntıları ve ihlallerinin potansiyel hasarlarına karşı koruyan yenilikçi bir koruma paketi oluşturuyor.”

Her ihtiyaca yönelik farklı alternatif

Ticari Siber Güvenlik Paket Poliçesi ile ticari işletme ve KOBİ'lerin karşı karşıya kalabilecekleri siber güvenlik risklerine yönelik sunulan kapsamlı koruma paketi 50.000 TL, 100.000 TL, 250.000 TL ve 500.000 TL’lik alternatifli limitlere de sahip. Poliçe Veri Koruma Hasarı, İş Durması, İdari Para Cezaları, Siber Fidye Hasarı, Veri İhlali Masrafları, Bilgi Güvenliği ve Gizlilik Sorumluluğu teminatlarıyla genişletilebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler