1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Ankara’da sigortayı en çok kamu personeli tercih ediyor

Ankara’da sigortayı en çok kamu personeli tercih ediyor

Generali Sigorta Ankara'nın sigorta verilerini açıkladı. Buna göre Ankara'da sigortacılık hizmeti alanların yüzde 26'sı kamu personeli.

Ankara’da sigortayı en çok kamu personeli tercih ediyor

Generali Sigorta, Ankara’nın sigortacılık verilerini açıkladı. Generali Sigorta verilerine göre Başkent Ankara’da sigorta hizmeti alanların yüzde 56’sı 35-55 yaş aralığındaki bireylerden oluşurken, genel yaş ortalaması 47 olarak istatistiklere yansıdı.

Konut sigortasında Yenimahalle ilk sırada

Ankara'da konut sigortası yaptırma oranı yüzde 11,8 olarak istatistiklere yansırken, ilçeler bazında ilk sırada yüzde 20,26 oranla Yenimahalle, ikinci sırada yüzde 19,97 oranla Etimesgut, üçüncü sırada ise yüzde13,43 oranla Mamak yer aldı. Sigortacılık alanında hizmet alan Ankaralıların yüzde 26'sı kamu personeli, yüzde 19'u emekli, yüzde 13'ü ise özel sektör çalışanı durumunda. Ankaralıların yüzde 13'ü 10 yaş, yüzde 9,7'si 11 yaş ve yüzde 9,6'sı ise 7 yaş araca sahip.

Kadınların yüzde 30’u sigorta yaptırdı

Ankaralıların çağrı merkezi, web sitesi ve acente kanalı üzerinden sigortacılık ürünlerini alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 30 kadın ve yüzde 70 erkek dağılımı istatistiklere yansıdı.

Önceki ve Sonraki Haberler