1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Apple'ın otomobil üretme hayali suya düştü

Apple'ın otomobil üretme hayali suya düştü

Elektrikli araç sektörüne giriş yapmayı planlayan Apple'dan yeni bir kötü haber geldi. İki potansiyel Apple Car üreticisi ile görüşen şirketin, olumsuz geri dönüş aldığı söyleniyor.

Apple'ın otomobil üretme hayali suya düştü

2014 yılından itibaren araç sistemleri geliştirmeye başlayan Apple, diğer büyük markalarında dahil olduğu elektrikli otomobil sektörüne giriş yapmayı planlıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirketin üç potansiyel Apple Car satıcısından ikisinin, Apple’ın üretim gereksinimlerini karşılamakta zorlandığı iddia ediliyor.

İki büyük şirketten olumsuz yanıt alındı

Paylaşılan raporda iki tedarikçiden biri olan Çinli CATL şirketinin, yalnızca Apple için ABD’de bir ekip kurmakta zorlandığı söylenirken, ABD’de üretim tesisleri bulunan BYD şirketinin ise Apple’a özel bir fabrika kurmayacağı iddia ediliyor. Bahsedilen iki büyük şirketin, elektrikli araç sektörü için büyük pil üretim kapasitesini elinde tuttuğunu söyleyebiliriz. 

Apple’ın fabrika kurma planları her ne kadar başarısız sonuçlansa da, şirketin Genetal Motors, BMW, ve Tesla gibi otomobil üreticilerine parça üreten Kanadalı teknoloji firması Magna International ile görüşmelere başladığı bildirildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler