1. HABERLER

  2. LİFE&STYLE

  3. Audi TT RS Coupe Iconic Edition2'yi sunuyor

Audi TT RS Coupe Iconic Edition2'yi sunuyor

Audi, ikonik modeli TT Coupe’nin 25 yıllık başarı hikayesini sadece 100 adetle sınırlı Audi TT RS Coupé Iconic Edition2 modeliyle kutluyor.

Audi TT RS Coupe Iconic Edition2'yi sunuyor

Audi markasının ikonu olan TT, şimdi TT RS Coupe Iconic Edition2 ile meraklılarıyla buluşuyor.

Audi’nin ilk olarak 1995 yılında IAA Frankfurt Fuarı’nda sergilediği ve neredeyse simetrik bir tasarıma sahip Audi TT Coupé, o tarihten itibaren sürekli olarak geometrik, dairesel şekillere dayalı bir tasarım ilkesini takip etti.

Üç yıl sonra da, coupé model hemen hemen hiç değişime uğramadan üretilmeye başlandı. TT Coupé'den bir yıl sonra Audi, TT Roadster'ı pazara sundu. Coupe model, ikinci nesli itibarıyla bir S ve bir RS versiyonuyla gelişti.

Bauhaus akımının bilinen felsefesi, 'az daha fazladır – less is more'dan ilham alan TT modelde, gereksiz ve önemsiz unsurların çıkarılmasıyla sağlanan tasarım, kısa süre içinde ‘Zamansız‘ tasarım noktasına ulaştı.

Üç nesil ve çeyrek asır sonra, 1998 yılındaki coupé'nin tipik çizgileri, TT RS Coupé Iconic Edition2’de de görülüyor. Yeni modelde minimalist tasarım; dışarıdan, net ve basit şekilde sürücüye odaklanan iç kısma kadar uzanıyor. Göstergelerde kullanılan ve iç kısma uyum sağlayan silindir ve dairesel şekiller, yakıt deposu kapağı, dairesel havalandırma çıkışları, vites topuzu ve kenarları Audi TT RS Coupé Iconic Edition2’de ilk göze çarpan detaylar.

Efsanevi beş silindirli motor

TT RS Coupé Iconic Edition2‘da, Audi Sport'un 400 hp güç üreten ve 480 Nm maksimum tork sağlayan 2.5 TFSI motoru yer alıyor. Motor sporlarında elde edilen sayısız başarı, onu Audi'nin en çekici güç aktarma organlarından biri haline getiriyor. Sayısız motor sporları zaferi ve günlük kullanımda sunduğu güçlü performans, bu beş silindirli motora 2010'dan bu yana art arda tam dokuz kez “Yılın Uluslararası Motoru Ödülü”nü kazandırdı. TT RS'de olduğu gibi, güç 7 vitesli S tronic şanzıman aracılığıyla sürekli dört tekerlekten çekişli quattro sürüşe aktarılıyor. Audi TT RS Coupé Iconic Edition2, 280 km/sa azami hıza ulaşıyor. Kompakt spor otomobil, durma noktasından 100 km/s hıza sadece 3,7 saniyede çıkabiliyor.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler