1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyanın en çok satan telefon markası belli oldu

Dünyanın en çok satan telefon markası belli oldu

International Data Corporation tarafından üçüncü çeyrek küresel akıllı telefon sevkiyat rakamları paylaşıldı. Birinci sırayı Samsung alırken, Apple rakibinin hemen arkasında yer alıyor.

Dünyanın en çok satan telefon markası belli oldu

International Data Corporation (IDC), 2021’in üçüncü çeyrek akıllı telefon sevkiyat rakamlarını içeren yeni raporunu paylaştı. Yeni rapora göre, yeni çeyrekte toplam olarak 331,2 milyon telefon sevkiyatı gerçekleşirken, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 6,7 düşüş yaşandı. 

Yeni çeyrekte 69 milyon akıllı telefon sevkiyatı ile birinci olan Samsung, pazar payının yüzde 20,8’ini elinde tutuyor. Şirketin rakibi Apple ise 50,4 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirerek pazarın yüzde 15,2’sine ulaşmış durumda. Orta segmentte büyük ses getiren ve amiral gemisi telefonları da bulunan Xiaomi, 69 milyon sevkiyat gerçekleştirdi ve yüzde 13,4 pazar payına sahip oldu.

Üreticiler dördüncü çeyreğe hazır

Dördüncü ve beşinci sıraya yerleşen Vivo ve OPPO ise, sırasıyla 33,3 milyon, 33,2 milyon sevkiyat rakamlarına ulaştı. IDC’nin Mobilite ve Tüketici Cihaz İzleyicileri araştırma direktörü Nabila Popal, tedarik ve bileşen sıkıntılarının yavaşladığını ve tüm büyük satıcıların dördüncü çeyrek için üretim hedeflerini de tamamlandığını bildirdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler