1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Facebook'tan çocuklar için koronavirüs tedbiri

Facebook'tan çocuklar için koronavirüs tedbiri

Çocukların koronavirüs konusunda yanlış bilgilendirmeye maruz kalmaması için Facebook tarafından çalışma başlatacağı açıklandı.

Facebook'tan çocuklar için koronavirüs tedbiri

FDA(Birleşik Devletler Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından yayımlanan raporda 5 ile 11 yaş arası çocuklara Pfizer aşısı için acil kullanım yetkisi verildiği açıklandı. Yayımlanan raporun ardından Facebook, kullanıcıların haber akışlarında çocuklar için koronavirüs aşılarının çocuklar için de onaylandığını ve çocukların nasıl aşı olabileceklerini açıklayan metin yayınlayacak.

Facebook’un siteden kaldıracağı COVID hakkında yanlış bilgilendirme listesine aşıların denenmemiş, güvenli olmadığı veya çocuklar için etkisiz olduğuna dair yanlış iddialar eklendi.

Facebook, her ne kadar yanlış bilgilendirme konusunda katı kurallar oluşturacağını açıklasa da dünya basını halen sızdırılan belgeler konusunda endişe duyuyor. Frances Haugen tarafından ortaya çıkarılan belgelere göre şirket, özellikle gençlere ve çocuklara verdiği psikolojik tahribatın ortaya çıkmaması için çalışma yürütmüş.

Bazı analistler, şirketin bugüne kadar çocukların yanlış bilgilendirilmemesi için özel bir çalışma yürütmediğinin altını çizdi. Bir yıldan fazladır pandemi sürecinde olduğumuz göz önünde bulundurulduğunda birçok kullanıcı, firmanın yaptığı açıklamayı göz boyama olarak nitelendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler