1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eximbank kredi sigortaları kapsamı genişletildi

Eximbank kredi sigortaları kapsamı genişletildi

Türk Eximbank'ın Kuruluş ve Görevlerine İlişkin Esasları’nda değişiklik yapıldı. Buna göre kurumun görev tanımında bulunan kredi sigortalarının kapsamı genişletildi.

Eximbank kredi sigortaları kapsamı genişletildi

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türk Eximbank'ın Kuruluş ve Görevlerine İlişkin Esasların 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendi değiştirildi.

6. madde bankanın amacı ve faaliyet konularını içeriyor. İkinci fıkra ise bankanın amacını gerçekleştirmek üzere yapabileceği faaliyetleri belirliyor.

Buna göre 28 Ocak 2013’te Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan bend: “İhracatçıların yurtdışında doğrudan veya dolaylı olarak en az yüzde elli sermayesine sahip oldukları firmalar tarafından üretilen ve o ülke içerisinde veya o ülkeden Türkiye dışındaki diğer ülkelere yapılan satışları teminat altına almak amacıyla kredi sigortası yapmak” şeklinde düzenlenmişti.

Kapsam nasıl genişletildi?

Dün açıklanan karar ile e bendinde belirtilen bankanın faaliyetleri:

"İhracatçıların yurtdışında doğrudan veya dolaylı olarak en az yüzde elli sermayesine sahip oldukları firmalar tarafından üretilen veya ihracatçılar ya da yurtdışında doğrudan ve dolaylı olarak en az yüzde elli sermayesine sahip oldukları firmalar tarafından markaları (aynı şirketler topluluğu içinde yer alan firmalara ait markalar da dahil) altında satılmak üzere yurtdışında kurulu firmalara ürettirilen ve üretildiği ülke içerisinde veya o ülkeden Türkiye dışındaki diğer ülkelere yapılan satışları teminat altına almak amacıyla kredi sigortası yapmak." şeklinde genişletildi.

Önceki ve Sonraki Haberler