1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Generali Sigorta, Antalya’nın sigortacılık haritasını açıkladı

Generali Sigorta, Antalya’nın sigortacılık haritasını açıkladı

Generali Sigorta şehirlerin sigorta haritalarını açıklamaya devam ediyor. Şirket son olarak Antalya'nın sigortacılık haritasını açıkladı.

Generali Sigorta, Antalya’nın sigortacılık haritasını açıkladı

 

Generali Sigorta, Antalya’nın sigortacılık haritasını açıkladı

Generali Sigorta şehirlerin sigorta haritalarını açıklamaya devam ediyor. Şirketin sigorta haritasını açıkladığı son şehir Antalya oldu. Generali Sigorta verilerine göre Antalya’da sigorta hizmeti alanların yüzde 55’i 35-55 yaş aralığındaki bireylerden oluşurken, genel yaş ortalaması 47 olarak istatistiklere yansıdı. Antalyalıların en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla konut sigortası, seyahat sigortası ve zorunlu deprem sigortası (DASK) oldu.

Antalyalıların çağrı merkezi, web sitesi ve acente kanalı üzerinden sigortacılık ürünlerini alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 35 kadın ve yüzde 65 erkek dağılımı istatistiklere yansıdı.

Antalyalıların sigorta ürünlerini satın alma alışkanlıklarına bakıldığında ise müşterilerin yüzde 91’lik kısmı acenteleri tercih ediyor. Geriye kalan yüzde 9’luk kesim ise direkt kanal müşterisi olarak ön plana çıkıyor. Antalya’daki sigorta müşterilerinin büyük bir bölümünün acente kanalı kullanma eğiliminin oldukça yüksek olduğu görülüyor.

Antalya’daki sigorta ürünü satın alan müşterilerin, yeni iş müşteri oranı yüzde 62, yenileme oranı ise yüzde 38 olarak belirlendi. Poliçe yenileme oranı yüzde 35’lik ortalamanın üzerinde seyrediyor. Bu rakam tüketici ömür değerinin Antalya özelinde ortalamanın üzerinde olduğunu gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler