1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Halkbank’ın üreten kadınlara desteği 15 milyarı aştı

Halkbank’ın üreten kadınlara desteği 15 milyarı aştı

Üreten kadınları desteklemek için faaliyetlerini sürdüren Halkbank, 132 bin kadın girişimciye 15,1 milyar TL destek sağladı.

Halkbank’ın üreten kadınlara desteği 15 milyarı aştı

Halkbank'ın kadın girişimcilerle bir araya gelmek ve onlara yeni iş alanlarındaki fırsatları tanıtmak üzere hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Buluşmaları, Rize'de devam etti. Türkiye’deki tüm girişimci ve girişimci adaylarını, kadınları, kadın kooperatiflerini yerel iş insanlarını ve gençleri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlik Halkbank'ın dijital platformu üzerinden canlı olarak da yayınlandı. Genç Girişimci Destek Paketi’nden faydalanan girişimci kadınlara üretkenliklerini desteklemek amacıyla kredilerinin sembolik olarak takdim edildiği buluşmada, “Marka Kooperatifler” ve “İlham Veren Kadınlar” panelleri düzenlendi.

Kadın girişimcileri dinlemeyi, talep ve ihtiyaçlarını anlamayı ve kendi çözüm önerilerini paylaşmayı hedeflediklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Sahada olmak, müşterilerimize yakınlık, samimiyet ve sıcaklık her zaman önceliğimiz olmuştur. Bugün bizleri bir araya getiren etkinlik dizisine, geçtiğimiz yıl Dünya Kadınlar Günü’nde duyurduğumuz ve kadın girişimcilere uygun koşullarda finansman sağlamayı hedeflediğimiz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketimiz vesile oldu. Kadınları iş yaşamına katılım konusunda teşvik etmek, onları birer girişimci olarak hayallerine koşarken desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, çok kısa süre içinde büyük mesafe kat ettik. Türkiye genelinde 132 bine yakın kadın girişimciye desteğimizi ulaştırdık. . Tüm bu işlemler sonucunda 15,1 milyar TL'yi hayırlara vesile olacağına inandığımız girişimler için kredi olarak kullandırdık. Bu çalışmaların meyvelerini hep birlikte toplayacağımıza ve ülkemiz insanlarının yaşamlarına değer katacak girişimler kazandıracağımıza inanıyorum.”

Doğu Karadeniz’de 6 bine yakın kadın girişimciye 606 milyon TL kredi

Halkbank'ın Doğu Karadeniz bölgesinde 52 şubeyle faaliyet gösterdiği ve toplam 737 kişiyi istihdam ettiği bilgilerini veren Arslan şunları ifade etti:

“Bölge'nin ekonomik gelişimine büyük önem veren bankamız, bu bölgede sosyal yaşamı çok iyi tanıyan ekiplerle çalışmaktadır. Bölgedeki işletmelere özel çözümler geliştiren saha arkadaşlarımız, ekonomik canlılığı devam ettirmek üzere esnaf ve KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına uygun koşullarda çözüm sağlayabilmek için canla başla çalışmaktadır. Karadeniz bölgesinde yoğun çalıştığımız alanlardan biri de kadın girişimcilerdir. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 6 bine yakın kadın girişimci, verdiğimiz desteklerden yararlanmıştır. Hayallerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu girişimcilerin toplam kredi hacmi de 606 milyon TL'yi aşmıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler