1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Petrol Ofisi'ne yeni genel müdür

Petrol Ofisi'ne yeni genel müdür

Petrol Ofisi, halen CFO olarak görevine devam etmekte olan Mehmet Abbasoğlu’nun, 1 Eylül itibarı ile genel müdür olarak atandığını açıkladı.

Petrol Ofisi'ne yeni genel müdür

Petrol Ofisi, Genel Müdür Selim Şiper’in 1 Eylül 2022 tarihi itibarı ile icra dışı göreve geçeceğini ve halen CFO olarak görevine devam etmekte olan Mehmet Abbasoğlu’nun, bu tarih itibarı ile yeni genel müdür olarak atandığını açıkladı.

Beş yıl boyunca görevini sürdürmüş olan Selim Şiper, Petrol Ofisi’inin yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edecek ve aynı zamanda Vitol’ün Afrika dağıtım iştiraki olan Vivo Energy şirketinin de yönetim kuruluna dahil olacak.

Görevi devralan Mehmet Abbasoğlu özellikle finans, telekomünikasyon ve enerji sektörlerini içeren otuz seneyi aşkın tecrübeye sahip. Vitol’e 2016 yılında Londra’da çalıştığı Société Générale firmasından katılan Abbasoğlu, Vitol’ün Petrol Ofisi’ni satın almasının akabinde şirketin CFO’su olarak görevine devam etti. Mehmet Abbasoğlu bundan önceki görevlerinde sırasıyla Macquarie, J.P. Morgan ve Turkcell şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalıştı. Petrol Ofisi’ne katıldığı zamandan bu yana Mehmet Abbasoğlu finansal yeniden yapılanma ve dijitalleşme, bireysel kredi ve finansal teknoloji iştiraklerinin kurulması, enerji arzı çeşitliliği ve akaryakıt dışı servislerin geliştirilmesi gibi atılımların gerçekleşmesine önderlik etti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler