1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karadeniz'deki sel afeti sonrası sigorta şirketlerinden uyarı

Karadeniz'deki sel afeti sonrası sigorta şirketlerinden uyarı

Ordu’da geçen hafta meydana gelen sel felaketinin ardından bir kez daha gündeme gelen iklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çeken sigorta şirketleri, sigorta bilincinin artması gerektiğini söyledi

Karadeniz'deki sel afeti sonrası sigorta şirketlerinden uyarı

Ordu’da geçen hafta meydana gelen sel felaketinin ardından bir kez daha gündeme gelen iklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çeken sigorta şirketleri, sigorta bilincinin artması gerektiğini söyledi.

Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, "Yoğun yağışın Ordu ilinde ve ilçelerinde neden olduğu hasarın maddi boyutları oldukça yüksek seviyede. Küresel ısınmanın getirdiği iklim değişikliklerinin bundan sonra da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin bir çok bölgesinde yoğun ve beklenmedik iklim hareketlerine neden olacağı gerçeğini göz önüne aldığımızda, benzer felaketlerle ne yazık ki yüzleşmek ve mücadele etmek durumunda olduğumuzu görüyoruz. Bu bakımdan sigortalanma oranının artırılması, devletin de bu tür olası hasarlar karşısındaki yükünün azaltılması ve hatta minimum seviyeye indirilmesi açısından son derece önemlidir” diye konuştu.(Hürriyet)


Önceki ve Sonraki Haberler