1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kasko sigortası primleri Temmuz ayında yükseldi

Kasko sigortası primleri Temmuz ayında yükseldi

Sigortam.net, kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi ortaya koyan Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’nin Temmuz ayı verilerini açıkladı

Kasko sigortası primleri Temmuz ayında yükseldi

Sigortam.net, kasko ve trafik sigortası primlerindeki değişimi ortaya koyan Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’nin Temmuz ayı verilerini açıkladı. Ağırlıklı olarak büyük il merkezlerindeki bireysel otomobil kullanıcılarına Sigortam.net’in sunduğu tekliflerin ağırlıklı ortalamasını gösteren endekse göre, Temmuz ayı kasko sigortası endeksi Haziran ayına göre 1 puanlık artış kaydederek 100 puan oldu. Trafik sigortasında ise iki aydır bir değişim kaydedilmedi. Mayıs ve Haziran ayında 66 puan olan endeks, Temmuz ayında da seviyesini korudu. Böylece 2018’in ilk ayında 2.014 TL olan ortalama kasko primleri 2.141 TL’ye; 831 TL olan ortalama trafik sigortası primleri ise 888 TL’ye çıktı.

Son olarak Temmuz ayı verilerini açıklayan Sigortam.net, otomobil sahipleri için büyük önem taşıyan kasko ve trafik sigortalarındaki trendleri sundu. Verilere göre kasko sigortası endeksi, bir önceki aya göre 1 puan artış yaşadı. Böylece 2017 Ocak ayındaki 2.148 TL seviyesine yeniden yaklaştı.

Trafik sigortası primlerinde ise Ocak ayından beri sert değişimler yaşanmadı. Yılın ilk ayından itibaren 4 puan artan endeks, Temmuz ayında da seviyesini koruyarak 66 puanda kaldı. 2017 yılının Ocak ayında 1.337 TL ile Sigortam.net tarafından 100 puan kabul edilen Sigortam.net Trafik Sigortası Endeksi, Temmuz ayında 888 TL seviyesinde kaldı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler