1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Maliye denetim de yapamıyor vergi de toplayamıyor!

Maliye denetim de yapamıyor vergi de toplayamıyor!

Maliye'nin yapılan denetimler sonrası bir şirkete 6 milyar TL ceza kesmesi "etkin denetim" tartışmalarını da canlandırdı

Maliye denetim de yapamıyor vergi de toplayamıyor!

sigortabulten.com - Maliye Bakanlığı'nın yapılan denetimler sonucu bir mükellefe Türkiye tarihinin en yüksek vergi cezasını kesmesi bir tartışmanın alevlenmesine neden oldu: Denetimler ne kadar etkin?

Vergi konusundaki çalışmalarıyla bilenen akademisyen Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, rekor vergi cezasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vergi denetimi kadar, denetimin doğru şekilde yapılmasının da önemli olduğunu belirterek, "Aksi halde, inceleme sonucunda yapılan tarh ve kesilen cezalar haklı olarak yargıdan döner," dedi.

Aynı zamanda Dünya gazetesi yazarı olan Yavaşlar'ın paylaşımı şöyle:

"Vergi denetimi kadar, denetimin doğru şekilde yapılması da önemlidir! Aksi halde, inceleme sonucunda yapılan tarh ve kesilen cezalar haklı olarak yargıdan döner. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nün 2023 Yılı Adalet İstatistikleri'ne göre, 2023 yılında vergi mahkemesi önündeki davaların; - 46.008 tanesi davacının talebi doğrultusunda idari işlemin iptaliyle sonuçlandı; - 23.332 tanesinde davacının talebi reddedildi. Yani, yargı, mükellefleri idareyi haklı bulduğundan iki kat daha fazla haklı buldu. Üretici işletmeler nezdinde vergi incelemesi yapılırken, randıman analizinin nasıl yapıldığı ve özellikle fire konusu kilit noktalardan biridir."

ve-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler