1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağış ve zirai don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlar ve zirai don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

21 Ekim Cuma günü Doğu Anadolu'nun Güneydoğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Ağrı, Iğdır, Muş, Şırnak, Bitlis çevreleri ile Kars'ın güneyi, Bingöl'ün güneydoğusu, Hakkari'nin batısı ile Van'ın kuzey ve batısında beklenen yağmur ve sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kuvvetli yağış beklenen diğer bölge Güneydoğu Anadolu'nun doğusu. Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yağış anından kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yüksek yerlere kar bekleniyor

Doğu Karadeniz’de Cuma günü havanın soğumasıyla 1400-1500 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

İç ve doğu kesimlerde zirai don tehlikesi

Cuma günü ve hafta sonu hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde; İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Anadolu ile Marmara Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde hafif zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle ve bahçe tarımı ile uğraşan üreticilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler