1. HABERLER

  2. LİFE&STYLE

  3. Porsche’den 75. Yıla özel; Porsche Vision 357

Porsche’den 75. Yıla özel; Porsche Vision 357

Porsche 75. yılını çok özel bir otomobil ile kutluyor. Porsche Vision 357, 1948 yılında üretilen Porsche 356’nın mirasını günümüze taşıyor.

Porsche’den 75. Yıla özel; Porsche Vision 357

75. Yıldönümü için 2023 yılında dünya çapında etkinliklere imza atacak Porsche, özel bir model ile kutlamalara başlıyor: Porsche Vision 357.

Porsche’nin 75 yılının tutkuyu ve hayalleri temsil ettiğini söyleyen Porsche AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, “75. yılımızı hayallerden ilham alan insanlarla kutluyoruz” dedi. Kutlamalar Berlin’deki DRIVE Volkswagen Group Forum’da 10 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek olan ‘Driven by Dreams. Porsche spor otomobillerin 75 yılı’ başlıklı özel sergiyle başlayacak. Ziyaretçiler, Porsche’nin başarı öyküsünü oluşturan vizyon ve girişimlere yakından bakma fırsatı yakalayacaklar.

Style Porsche Başkan Yardımcısı Michael Mauer, “Porsche Vision 357 ile çok özel bir doğum günü hediyesi yarattık. Bu otomobil, bizim 365’te temellenen tasarım DNA’mızın ne denli önemli olduğunun altını çiziyor. Bu çalışma geçmişi, bugünü ve geleceği tutarlı bir şekilde bir araya getirmeye yönelik bir girişim. Otomobilin oranları tarihi modeli anımsatırken, detaylar geleceğe bakışımızı sergiliyor” diye konuştu.

75. Yıla özel etkinlikler

Porsche, yıldönümü kutlamalarına Stuttgart’ın hemen dışındaki Retro Classics’te devam edecek. Klasik otomobil kültürünün önde gelen fuarı, 23-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. 9 Haziran günü Zuffenhausen, Stuttgart’taki Porsche Müzesi’nde kapsamlı bir özel sergi açılacak. Porsche Almanya, 10 ve 11 Haziran günlerinde Hockenheimring’deki ‘Düşler Festivali’nde yıldönümünü ön plana çıkaran etkinlikler düzenleyecek. Spor otomobil üreticisi, buradaki Porsche Deneyim Merkezi’nde markanın geçmişini, bugününü ve geleceğini sergileyecek.

Porsche meraklıları, Porsche kulübü üyeleri, otomobil toplulukları ve her yaştan hayranlar ve müşteriler için araç sergileri, ‘Rüya Sohbetleri’, canlı performanslar, çeşitli temalarda deneyimler sunulacak. Küçük ziyaretçiler ‘Çocuk Dünyası’ alanında özel etkinlikler yapılacak. ‘Düşler Festivali’nde ayrıca özel olarak ayrılmış bir ‘karavan’ alanıyla konaklama seçenekleri de sunulacak. Motor sporları da etkinliklerde önemli bir rol oynayacak: Canlı yayınlanacak Le Mans 24 Saat Yarışlarına ek olarak, Porsche Carrera Cup Deutschland, Porsche Carrera Cup Benelux ve ADAC GT Masters da katılımcılarla buluşacak.

Dünya çapında roadshow ve sergiler

‘Porsche Spor Otomobillerinin 75 Yılı’nın başarı öyküsü, Los Angeles’taki Petersen Otomotiv Müzesi’nde, Grossglockner’da bulunan dünyanın en yüksek rakımlı otomobil sergisinde ve Lucerne’deki İsviçre Ulaşım Müzesi’nde de kutlanacak. Ayrıca, ‘Driven by Dreams’ sergi materyalleri, yıldönümü için özel olarak tasarlanan bir ‘Heritage Truck’ ile Avrupa ve ABD’de 60’tan fazla noktaya götürülecek. Dünya çapındaki etkinlikler, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kaliforniya’da düzenlenecek olan ‘Rennsport Reunion’ otomobil festivalinde son bulacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler