1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Reasürans sektöründe fiyat artışlarının sürmesi bekleniyor

Reasürans sektöründe fiyat artışlarının sürmesi bekleniyor

JP Morgan reasürans sektöründe, emtia katastrofik branşlarında fiyatların yükseldiği sert piyasanın devam etmesinin beklendiğini açıkladı

Reasürans sektöründe fiyat artışlarının sürmesi bekleniyor

JP Morgan analistleri, Avrupa Sigorta Konferansı'nda dile getirdikleri görüşlerde, emtia katastrofik branşlarında fiyat artışı yaşanan sert piyasa koşullarının devam etmesi beklentisinde olduklarını ve reasürans sektörünün bu durum nedeniyle zorlu bir sürece hazır olması gerektiğini belirtti.

Analizlere göre, tarihsel zirvelere kıyasla reasürans piyasasındaki fiyatlandırma oldukça elverişli. Bu durumun, sektörün kârlılığını önemli ölçüde artıracağına işaret ettiği vurgulandı.

Öte yandan, fiyatlandırma, şartlar ve koşullardaki iyileşmelere rağmen, alternatif sermaye sağlayıcıları kârlılıkta somut bir artış görme beklentisiyle piyasaya yeniden girmede tereddüt ediyor. Bu durum sektöre yeni sermaye girişini engelliyor.

"Hannover Re, Munich Re ve Swiss Re'nin OW notları ile birlikte reasürans sektörüne olan pozitif yaklaşımımızı sürdürmekteyiz." ifadelerini kullanan JP Morgan analistleri, Hiscox (N) yönetiminin reasürans işlerine olumlu etki edecek piyasa koşullarına dikkat çektiğini belirtti.

Avrupalı sigortacıların genel olarak rahat duruşuna kıyasla, yatırımcıların özellikle kredi ve gayrimenkul varlık riskleri konusunda daha fazla endişeli olduğu görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler