1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SEDDK Başkanı Eroğlu: "Ekonomiye katkımız sürecek"

SEDDK Başkanı Eroğlu: "Ekonomiye katkımız sürecek"

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu üçüncü yıl mesajı yayımladı.

SEDDK Başkanı Eroğlu: "Ekonomiye katkımız sürecek"

18 Ekim 2019 tarihinde kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) üçüncü yılını kutladı. Kurumun üçüncü yaş günü gerekçesiyle bir açıklama yapan Başkan Mehmet Akif Eroğlu "Çalışmalarına, sektörlerimizi istikrarlı, güvenilir ve uluslararası piyasalara entegre bir şekilde konumlandırma gayreti ile başlayan SEDDK; öngörülebilirlik, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklılık gibi temel değerleriyle sigortalıların ve katılımcıların hak ve menfaatlerinin korunması, sağlıklı rekabetin tesisi, sigortalılık oranının artırılması, piyasanın etkin şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi misyonu ile faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi.
Doğrudan ve dolaylı olarak 200 bin kişiye istihdam sağlayan Türk sigorta ve özel emeklilik

sektörlerinin verdiği teminatlarla yatırımları güvence altına aldığını ve sürekliliğini sağladığını kaydeden Eroğlu şöyle devam etti:" Nitekim sigortacılık sektörümüz, ağustos ayı itibarıyla 126,2 milyar TL prim üretimi gerçekleştirmiş ayrıca Türkiye ekonomisine yaklaşık 230 trilyon TL tutarında diğer bir ifade ile GSYİH’nın 32 katı değerinde teminat sunmuştur. 20. yılını doldurmaya hazırlanan bireysel emeklilik alanında ise kuruluşundan bugüne kadar reform niteliğinde birçok adım atılmış olup eylül ayı itibarıyla 14,3 milyon katılımcıya ve yaklaşık 360 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşılmıştır. Son 5 yılda BES endeksi, enflasyonun üzerinde kazandırarak vatandaşlarımızın tasarruflarında Türk Lirasını tercih etmesinde önemli rol oynamıştır".

Mehmet Akif Eroğlu, SEDDK'nın 3. yılını kutladığı bu dönemde Türkiye Ekonomi Modeli'nin önemli sacayaklarından olan üretim, yatırım ve istihdamı teminat verme ve fon üretme fonksiyonu ile desteklemeye devam ederek ülke ekonomisine katkıyı sürdüreceklerini ifade etti.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler