1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sigorta sektöründe dudak uçuklatan tahminler

Sigorta sektöründe dudak uçuklatan tahminler

S&P’un raporuna göre Rusya ve Ukrayna savaşı sonucunda sigorta sektöründe oluşan küresel kayıplar 16 milyar ve 35 milyar dolar arasında değişebilir.

Sigorta sektöründe dudak uçuklatan tahminler

sigortadetay.com - S&P sigorta sektöründe Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan küresel kayıpları inceleyen raporuna göre kayıp miktarı 16-35 milyar dolar arasında değişebilir. S&P’un birkaç senaryoya göre temellendirdiği bu tahmine göre reasürörler zararın yüzde 50’sini üstlenmek zorunda kalabilecek.

insurancejournal.com'da da yayımlanan raporda öncelikle basında yer alan haberlerin çoğunlukla hava taşımacılığında yaşanan sıkıntılara, Rusya’da el konulmuş jetlere, iptal edilen kontratlara odaklandığı hatırlatılıyor. Küresel reasörürlerin için 2022’nin dalgalı bir başlangıç yaptığı kaydedilirken, en fazla havacılık sektörünün etkileneceği belirtiliyor. Bu konuya örnek olarak Dublin merkezli AerCap Holding’in, sigorta şirketlerinden 3,5 milyar dolarlık bir talebi gösteriliyor.

Sadece havacılık sektörü tek başına 6 milyar ve 15 milyar arası kayıp yaşarken, toplam kaybın 16 ve 35 milyar arasında olacağı tahmin ediliyor. Raporda uzun yıllar sürecek yasal süreçlere de vurgu yapılıyor. Sonuçta zararın yarısını üstlenecek olan reasürörlerin çok ciddi sermaye kayıpları yaşayacağı da hatırlatılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler