1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TARSİM heyeti İsviçre ve İspanya'yı ziyaret etti

TARSİM heyeti İsviçre ve İspanya'yı ziyaret etti

TARSİM heyeti iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkisini takip etmek için İsviçre ve İspanya'yı ziyaret etti.

TARSİM heyeti İsviçre ve İspanya'yı ziyaret etti

TARSİM heyeti, iklim değişikliğinin tarımsal faaliyetler üzerindeki etkileri ve bu paralelde giderek ön plana çıkan tarım sigortalarıyla ilgili gelişmeleri incelemek amacıyla İsviçre ve İspanya’da bir dizi teknik ziyaret gerçekleştirdi.

İsviçre’de hasar tespit toplantısı

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal, 12-14 Ekim tarihleri arasında TARSİM’in de üyesi olduğu Uluslararası Tarımsal Üretim Sigortacıları Birliği (AIAG) Hasar Tespit Komisyonu 2022 Yılı Strateji toplantısına katıldı. Toplantıda, bu yıl düzenlenen seminer ve etkinliklerin değerlendirmesi yapıldı. Mevcut tarım sigortaları uygulamaları ve hasar tespit işleyişleri hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. İlerleyen yıllarda düzenlenebilecek programlar istişare edildi. 2024 yılında AIAG hasar tespit seminerinin fındık ürününde, TARSİM’in ev sahipliğinde Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı. Programın devamında ise reasürör firmalar Scor ve Swiss Re’ye nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

İspanya’da Sera Sigortaları uygulamaları incelendi

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Engürülü, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Hayat Dışı Gözetim ve Uygulama Daire Başkanı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi Burçin Köroğlu Balta, Genel Müdür Günal ve beraberindeki heyet, 17-21 Ekim tarihlerinde İspanya’da ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde, tarım sektöründe yaşanan gelişmeler, iklim değişikliğine bağlı olarak üreticilere sunulan teminatlar ve kapsamları ile özellikle «Sera Sigortası, Seralarda Risk Yönetimi ve Hasar Tespit Süreçleri» ve buna ek olarak kuraklık hasar tespiti konularında İspanya uygulamaları hakkında Agroseguro ve Mapfre Re ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Seraların yoğun olarak konumlandığı Almeria bölgesinde farklı türde seralar ziyaret edilerek sahada gözlemler yapıldı. Türkiye’deki uygulamalara ilişkin bilgiler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler