1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tesla, şimdi de elektrik tedarikçisi oldu

Tesla, şimdi de elektrik tedarikçisi oldu

Tesla Energy, ABD'nin en büyük eyaletlerinden biri olan Teksas'ta tüketicilerin enerji ihtiyaçlarını karşılayacak. Şirket, Teksas Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan gerekli sertifikayı aldı.

Tesla, şimdi de elektrik tedarikçisi oldu

Tesla, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük eyaletlerinden biri olan Teksas'ta, resmi sertifikalı bir elektrik tedarikçisi oldu. Tesla'nın yan kuruluşu Tesla Energy, Ağustos ayının başlarında eyalette elektrik satmak için Teksas Kamu Hizmeti Komisyonu'na resmi başvuruda bulunmuştu.

Başvuruyu değerlendiren komisyon, şirketin eyalet sakinlerine elektrik sağlayabilmesi için gerekli sertifikayı verdi. Tesla, başta Güney Avustralya olmak üzere birçok bölgede enerji tedarikçisi olarak hizmet veriyor. Ayrıca Kaliforniya'da şu anda beta test aşamasında olan bir sanal enerji santrali var.

Şirketin diğer enerji sağlayıcılarına kıyasla bazı avantajları bulunuyor. Güneş enerjisi ve enerji depolama sistemlerini kullanması sayesinde Tesla Energy aboneleri elektrik kesintilerinden daha az etkilenecekler.

Bu yılın başında Teksas sakinleri kötü hava koşulları nedeniyle büyük elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalmış ve bu olay tarihe Teksas Enerji Krizi olarak geçmişti. Tesla CEO'su Elon Musk'ın daha önceki bir açıklamasında Tesla'nın enerji işinin otomotiv işiyle aynı oranda ve hatta daha fazla büyüyeceğini söylediğini de hatırlatalım.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler