1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ücretsiz Bulut Becerileri Eğitim Programı

Ücretsiz Bulut Becerileri Eğitim Programı

AWS, Türkiye’deki İşsiz veya Vasıflarına Uygun İşi Bulamayan Kişiler için Bulut Becerileri Eğitim Programı Başlattı. 12 hafta süren re/Start programı katılımcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve önceden teknoloji deneyimine sahip olmayı gerektirmiyor.

Ücretsiz Bulut Becerileri Eğitim Programı

Bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services EMEA SARL (AWS), işsiz veya vasıflarına uygun işi bulamayan kişilerin bulut bilişim becerileri geliştirmelerine ve yerel işverenlerle bağlantı kurarak iş fırsatlarına erişmelerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye’de AWS re/Start bulut becerileri eğitim programının başlatıldığını duyurdu. Türkiye’de gerçekleştirilen AWS re/Start programı, AWS’nin 2025 yılına kadar dünya çapında 29 milyon kişiye ücretsiz teknoloji becerileri eğitimine erişim sağlama çalışmalarının bir parçası.

AWS re/Start programı, katılımcıların giriş seviyesindeki bulut bilişim rollerine hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Bu ücretsiz, tam zamanlı, 12 haftalık program, işsiz veya vasıflarına uygun işi bulamayan kişiler için bulut teknolojilerinde beceri eğitimi, kariyer ve özgeçmiş koçluğu ve yerel işverenlerle görüşme fırsatları sağlıyor. Katılımcılar, profesyonel danışmanların ve akredite eğitmenlerin desteğiyle, gerçek dünyada olan olayların senaryolaştırılması tabanlı öğrenme, uygulamalı laboratuvarlar ve sınıf çalışmaları gibi yöntemler aracılığıyla programlama, network kurma, güvenlik ve ilişkisel veri tabanları gibi teknoloji becerilerini geliştiriyor.

Türkiye’deki ilk AWS re/Start programı, tamamı kadınlardan oluşan 19 kişilik bir gruba sunulacak. AWS, katılımcılara eğitim vermek için ülkedeki önemli bir eğitim kurumu olan, İstanbul merkezli beceri ve yönetim eğitim merkezi Yonetim.Academy ile iş birliği yapıyor. Eğitim çoğunlukla online olarak verilmekle birlikte belirli durumlar için yüz yüze oturumlar da içerecek.

Program ayrıca, katılımcıları AWS Certified Cloud Practitioner sınavına girmeye hazırlıyor ve sınava girme maliyetini karşılıyor. Sertifika, sektör tarafından tanınan bir yeterlilik belgesi ile bulut becerilerini doğruluyor. Programı tamamlamanın ardından katılımcılar, bulut operasyonları, site güvenilirliği, altyapı desteği ve teknolojiyle alakalı iş destek işlevlerinde giriş seviyesi bulut pozisyonlarına başvurabilirler.

AWS re/Start Küresel Ekip Lideri Tejas Vashi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Beceri eğitimlerinin insanların yaşamlarını olumlu yönde etkileme gücüne uzun zamandır inanıyoruz ve bu programı Türkiye’de de sunmaktan heyecan duyuyoruz. AWS re/Start, işsiz veya yeterli derecede çalıştırılmayan kişileri bulut bilişim alanında kariyer yapabilmeleri için hazırlıyor. Ayrıca kuruluşlara yerel, giriş seviyesi bulut bilişim yeteneklerinden oluşan bir havuz sağlamaya yardımcı oluyor. Türkiye’de bulutun benimsenmesi artmaya devam ederken, programı daha fazla ülkeye yaymayı ve talep edilen bulut becerileri alanında boşluğu doldurmaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz.”

AWS re/Start programı, 2019’da küresel olarak başlatıldığından bu yana dünya çapında aktif olarak yayılıyor. Nisan 2022 itibarıyla program 40’tan fazla ülkede 100’den fazla şehirde uygulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler