1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yunanistan'da orman yangını: Ölü sayısı 49

Yunanistan'da orman yangını: Ölü sayısı 49

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki iki büyük orman yangınında ölü sayısının en az 49 olduğu belirtildi

Yunanistan'da  orman yangını: Ölü sayısı 49

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki iki büyük orman yangınında ölü sayısının en az 49 olduğu belirtildi. 156 fazla kişinin yaralı olduğu bildirildi. Yetkililer uluslararası yardım talebinde bulundu. Atina ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi. 

Athens Voice'ta yer alan habere göre, Yunan sahil güvenliği başkent Atina yakınlarında denizde 4 kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada ölü sayısı 24 olarak duyurulmuştu.  Yunanistan'da arama kurtarma timlerinin Atina'nın kuzeydığusundaki Mati bölgesinde hayatını kaybeden 26 kişinin cesedine ulaştığı kaydedildi. Aynı civarda bulunan tavernada 3 ceset bulunduğı belirtilirken ölü sayısı 53’e yükseldiği duyuruldu. 

Yaralılardan 11'inin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Ölen ve yaralananların çoğunun Atina'nın kuzeydoğusundaki Mati adlı yazlık kasabada kalanlar olduğu belirtiliyor.  Ölenlerin çoğu yangına evleri ya da araçlarının içindeyken yakalandı. 

Yüzlerce itfaiyeci alevleri söndürmeye uğraşırken bölgede yaşayanlar yangının tehdit ettiği evlerini tahliye etti.

Bölgedeki rüzgarın hızı saate 80 km'ye ulaşırken yetkililer ülkedeki tüm yangın müdahale uçakları ve helikopterlerini tatilcilerin kaçması için bölgeye konuşlandırdı. 

Orduya ait insansız hava araçları da alandaki 600 itfaiyeciye yardım etmeye çalışıyor.

Rafina kasabasının belediye başkanı Evangelos Bournous " Şanssızdık. Rüzgar değişti ve bize o kadar hızla yaklaştı ki kıyı şeridi birkaç dakikada yerle bir oldu" dedi.

Bournos bölgedeki 100 evin yandığını sandıklarını belirtti. Bu rakam henüz itfaiye yetkililerince doğrulanmadı.

Yetkililer kent sakinlerine evlerini terk etme uyarısı yaparken, ülkenin en yoğun otobanlarından biri olan Atina-Korint yolu kapandı.

Atina ve çevresinde OHAL ilan edildi

Bosna Hersek'e yapacağı resmi geziyi, operasyonu koordine etmek için yarıda kesen Başbakan Aleksis Çipras itfaiyecilerinin işinin 'çok zor' olduğunu söyledi.

"Bu Yunanistan için zor bir gece" diyen Çipras " Yangını kontrol etmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Atina ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi.

AB'den yardım bedeli

Yunanistan'ın yardım talebi sonrası Kıbrıs ve İspanya'nın yardım önerisi yaptığı öğrenildi. Bu ülkede 10 yılı aşkın süredir en ölümcül yangın sezonu oldu. 2007'de ülkenin güneyindeki orman yangınlarında 60'tan fazla kişi ölmüştü.

Çavuşoğlu'nda Kocyas'a telefon

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocyas'ı aradı. Çavuşoğlu, "Yardıma hazırız" dedi. (T24)

Önceki ve Sonraki Haberler