1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyete geçti

Dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyete geçti

HDI Sigorta ve Fibabanka’nın, stratejik iş birlikleri kapsamında kurulan dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyetlerine başladı.

Dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyete geçti

HDI Sigorta ile Fibabanka'nın hayat dışı sigortacılık alanında hizmet verecek dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyete geçti. Fibasigorta’nın sigorta teknolojilerindeki yapay zekâ, büyük veri, makine öğrenimi, iş zekâsı ve analitiği gibi yenilikçi uygulamaları iş modeline entegre ettiği belirtiliyor Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, şirketin stratejisini ve iş modelini bir yıldan kısa bir sürede özverili ve titiz bir çalışmayla oluşturduklarını belirterek, “Fibasigorta güvenilir, kolay ve hızlı sigortacılığın en önemli aktörlerinden biri olacak” dedi. Tüm sektörlerde olduğu gibi, sigortacılık sektöründe de yaşanan değişimlerin gerektirdiği yeni hizmet anlayışını Fibasigorta’nın hayata geçireceğini dile getiren Öztürkoğlu, “Tüm dünyada, tüm sektörlerde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de değişim rüzgarları esiyor. Sigortacılık sektöründe yaşanan teknolojik değişimlerin yanı sıra, ekonomik ve sosyal değişimler de yepyeni bir hizmet anlayışına yönelik ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Bu gelişmeler ışığında hem ülkemizin ekonomisi hem de sektörümüz için önem taşıyan bir adım attık” dedi.

Öztürkoğlu şöyle devam etti: “Sigorta sektörünün dijitalleşme yolculuğunda önemli bir rol üstlenecek Fibasigorta’nın faaliyetlerine başlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Arkamızda sigortacılık sektörünün dünü ve bugünüyle ilgili ciddi bir tecrübe, önümüzde geleceğe yönelik güçlü bir vizyon var. Dolayısıyla sektörün yaşadığı dönüşümü ve gittiği noktayı iyi analiz ederek, bu gelişmelere göre stratejiler üretiyoruz. Sigortacılık teknolojilerinde her geçen gün büyüyen bir ivme var. Teknoloji bugün sektöre risk yönetiminden müşteri deneyimine, ürün geliştirmeden satışa kadar güçlü bir değer zinciri sağlıyor. Fibasigorta olarak müşterilerimizin en çok sigortaya ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda, onların satın aldıkları ürünle ilişkili kişiselleştirilmiş sigorta ürünü satın alma hizmeti sunacağız. Sigorta işlevselliğini teknoloji ile dijitalleştirerek, bir üçüncü taraf hizmet veya mal sağlayıcının yenilikçi sigorta ürünlerini müşterilerimizin satın alma yolculuklarına sorunsuz, hızlı ve düşük maliyetle entegre edeceğiz. Fibasigorta bu değer zinciri ile dijitalin yarattığı dönüşümle günlük işlemlerini tek ekrana sığdıran, ihtiyacı olan poliçelere kolay, güvenilir şekilde ulaşmak isteyen müşterinin kesişim kümesinde yer alıyor” diye konuştu.

Yeni nesil sigortacılık deneyimi

Elektronik Cihaz Koruma, Uzatılmış Garanti, Kasko, Konut, Dask, Ekran Kırılması ve Ticari Ferdi Kaza sigortaları gibi günlük hayatı kolaylaştıran ve güvence altına alan sigorta ürünlerine kolay ve hızlı ulaşılabilmesini amaçlayan Fibasigorta, değişen tüketici davranışları ve beklentilerini yeni nesil sigortacılıkla karşılayacak. Geleneksel sigortacılığın statik anlayışının aksine müşteri ihtiyaçlarına ve risklere dinamik çözümler üretmek için dijital dönüşüme odaklanan şirket, satış ve satış sonrası süreçleri tamamen entegre kanallar üzerinden yönetilen inovatif bir müşteri deneyimini tüketicilerle buluşturacak. Fibasigorta’nın ürünlerine Fibasigorta web sitesi ve çağrı merkezlerinin yanı sıra, Fibabanka şubelerinden ve çok yakında Fibabanka’nın tüm dijital kanallarından ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler