1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. S&P Global, reasürans sektörü görünümünü yükseltti

S&P Global, reasürans sektörü görünümünü yükseltti

S&P Global, reasürans sektörü görünümünü artan fiyatlar nedeniyle negatiften durağana yükseltti.

S&P Global, reasürans sektörü görünümünü yükseltti

S&P Global Salı günü yaptığı açıklamada, daha yüksek reasürans oranları ve artan yatırım gelirleri nedeniyle küresel reasürans sektörü görünümünü negatiften durağana yükseltirken,  Moody's ise sektörün görünümünü durağan olarak korudu.

COVID-19 salgını, savaş, enflasyon ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetler son yıllarda reasürans oranları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmuştu.

S&P Global yayınladığı bir notta, 2023 yılında reasürans (sigortacılar için sigorta) poliçeleri yenilendiğinde artan oranlara ve daha sıkı şart ve koşullara işaret etti. S&P Global, bunun bazı iş kollarında "son on yılların en zor piyasasıyla sonuçlandığını" söyledi.

Moody's'in bu hafta yayınladığı küresel mal ve kaza reasürans alıcıları anketine göre, kısmen hasar enflasyonu nedeniyle reasürans oranlarının önümüzdeki yıl tüm branşlarda yükselmeye devam etmesi bekleniyor.

Reasürans sektörü önümüzdeki hafta Monte Carlo'da yıllık konferansını düzenliyor ve sigortacılar ile reasürörler gelecek yıl için anlaşmalar yapmaya başlıyor.

S&P Global ve Moody's analistleri de Salı günü medyaya verdikleri brifinglerde, reasürörlerin son yıllarda felaket hasarlarının yükünü çekmesinin ardından 2024 yılında fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.

Moody's, sağlıklı bilançoların da reasürörler hakkındaki istikrarlı görüşünü desteklediğini, ancak reasürörlerin büyük felaket hasarlarına karşı savunmasız kaldığını söyledi.

Reasürör Swiss Re geçen ay yaptığı açıklamada, doğal afetlerden kaynaklanan sigortalı hasarların 2023'ün ilk yarısında 50 milyar dolara yükselerek 2011'den bu yana en yüksek ikinci rakama ulaştığını belirtti.

S&P Global, "Yüksek doğal afetler, artan sermaye maliyeti, finansal piyasa oynaklığı ve enflasyon riski gibi zorluklar devam ediyor" diye ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler