1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. VakıfBank, Gelire Endeksli Senetler için talep toplamaya başladı

VakıfBank, Gelire Endeksli Senetler için talep toplamaya başladı

VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplamaya başladı. 22 Haziran’a kadar sürecek talep toplama için asgari talep tutarı 1.000 TL olarak belirlendi.

VakıfBank, Gelire Endeksli Senetler için talep toplamaya başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların TL cinsi varlıklara yönelimlerini teşvik etmek amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) ihraç edileceği açıklamasının ardından VakıfBank talep toplama sürecini başlattı.

Talep toplama dönemi, tüm Türkiye’de 22 Haziran tarihine kadar sürecek ve senetler, 24 Haziran 2022 tarihinde yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yalnızca gerçek kişilere yönelik olarak yürütülen ve asgari talep tutarının 1.000 TL olarak belirlendiği GES talep toplama işlemlerinde kupon ve anapara ödemeleri VakıfBank aracılığı ile yapılacak. 182 gün vadeli GES’in ilk kupon ödemesi 23 Eylül 2022; ikinci ödemesi ise 23 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

GES talebinde bulunmak isteyenlerin VakıfBank şubeleri, İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ya da 08502220724 numaralı VakıfBank Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla başvuruda bulunması yeterli.

Önceki ve Sonraki Haberler