1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Apple, Çin'in en büyüğü oldu

Apple, Çin'in en büyüğü oldu

Teknoloji devi Apple, güçlü iPhone 13 satışları nedeniyle Vivo'yu geride bıraktı ve Çin'deki bir numaralı akıllı telefon markası oldu.

Apple, Çin'in en büyüğü oldu

Araştırma şirketi Counterpoint Research, Ekim 2021 için Çin'deki akıllı telefon satışlarına ilişkin verileri paylaştı. Rapora göre Apple yerel pazarda lider oldu ve Vivo'yu ikinci sıraya itti.

Counterpoint Research, Apple'ın Aralık 2015'ten bu yana ilk kez iPhone 13'e olan güçlü talep sayesinde Çin'deki en büyük akıllı telefon tedarikçisi haline geldiğini belirtiyor. iPhone'lar ve diğer Apple ürünleri tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de çok popüler. Ancak Apple, amiral gemisi akıllı telefonları yarı fiyatına sunma eğiliminde olan Xiaomi, OPPO, Vivo ve Huawei gibi yerli firmaların yükselişinin bir sonucu olarak Çin'de istediği satış grafiğine ulaşamıyordu.

Ancak şirketin satışları Eylül ayına göre %46 arttı ve bu da Çin'deki tüm akıllı telefon tedarikçileri arasında Ekim 2021'de kaydedilen en yüksek büyüme demek. Apple'ın büyümesine katkıda bulunan bir diğer faktör de ABD yaptırımları sonucunda Huawei'nin yaşadığı düşüş olarak gösteriliyor. Apple'ın bu başarısındaki aslan payı ise iPhone 13'e ait. Buna karşılık, Çin akıllı telefon pazarının tamamı bu dönemde bir önceki aya göre sadece %2 büyüme gösterdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler