1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Apple iPhone 15 ile Samsung'un tahtını devirebilir

Apple iPhone 15 ile Samsung'un tahtını devirebilir

Güçlü iPhone 15 satışları Apple'ın Samsung'u geride bırakmasını sağlayabilir.

Apple iPhone 15 ile Samsung'un tahtını devirebilir

Apple, çok fazla modele sahip olduğu için her yıl en çok akıllı telefon satan şirket olan Samsung 'u bu yıl geçebilir.  Apple'ın her yıl çıkardığı tipik üç ya da dört yeni iPhone modeli, Samsung'un piyasaya sürdüğü telefon sayısı karşısında cüce kalıyor ve bu da Samsung'un pazara liderlik etmesinde kilit rol oynuyor. Son zamanlarda, küresel akıllı telefon pazarının düşüşe geçmesiyle birlikte, Samsung'un Apple'ın daha iyi bir yaklaşıma sahip olduğuna inanmaya başladığı bildiriliyor.

Samsung, küresel gerilemeyi en iyi şekilde atlatmış göründüğü için daha yüksek fiyatlı akıllı telefonlara odaklanıyor. Ancak şimdi görünen o ki, bu durum Samsung'un kötü geçen çeyreklerin ardından toparlanmasına yardımcı olsa da olmasa da Apple için bir fırsat yaratıyor.

Trendforce'un akıllı telefon üretim siparişleriyle ilgili araştırmasına göre, Samsung ve Apple arasındaki fark, iki şirketin 2023 yılının tamamında satış listelerinde yer değiştirebileceği kadar yakın.

TrendForce, "İlginç bir şekilde, Apple ve Samsung yıllık üretim tahminlerinde başa baş gidiyor" diyor ve ekliyor: "iPhone 15 serisi pazar beklentilerini aşarsa, Apple'ın Samsung'u uzun süredir elinde tuttuğu küresel pazar lideri konumundan çıkarma şansı oldukça yüksek."

Bununla birlikte, yeni iPhone'ların beklenenden daha iyi performans göstermesine bağlı ve ayrı olarak Apple'ın iPhone 15 için geçen yılki iPhone 14'ten daha düşük satışlar öngördüğü bildirildi.

Yine de Apple, ekonomik gerileme döneminde rakiplerinden sürekli olarak daha iyi bir performans sergiledi. Android üreticilerinin satışlarında yıldan yıla önemli düşüşler görülürken, Apple daha iyi performans gösterme ve çok daha sığ bir düşüş görme eğiliminde.

Genel olarak akıllı telefon üreticileri dünya çapında satışlarda yeni düşük seviyeler görse de, Apple'ın karşılaştırmalı gücü gerçeği, sürekli olarak pazar payı kazandığı anlamına geliyor.

Apple yeni iPhone 15 serisini 12 Eylül 2023 tarihinde duyuracak. En azından bazı modellerin iPhone 14 serisinden bu yana önemli fiyat artışları göreceği söyleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler