1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Acenteler sigorta şirketlerini CİMER’e şikayet etti

Acenteler sigorta şirketlerini CİMER’e şikayet etti

Trafik sigortası branşında sıkıntılar zirveye ulaştı. Acenteler, şirketlerin poliçe kesmelerine izin vermediğini iddia ediyor. Bunun için konuyu CİMER’e götüren acenteler var...

Acenteler sigorta şirketlerini CİMER’e şikayet etti

EMEL YİĞİT - Üst üste gelen zamların etkilemediği sektör kalmadı. Bu etki zincirleme bir şekilde en üstten en alta kadar devam ediyor ve sonuçta tüketiciye ulaşıyor...

Sigorta şirketleri de her ne kadar çeşitli önlemlerle yollarına devam edip hedeflerine ulaşmaya çalışsalar da kendi içlerinde pek çok sorun yaşıyor.

Trafik sigortası son dönemin en baş ağrıtan poliçesi... Fiyatlardaki yüksek oranlardaki artışlar sadece müşteriyi değil artık sigorta acentelerinin de elini kolunu bağlıyor. Şirketler poliçe kesmeyi zaman zaman durdururken müşteriyle acenteler karşı karşıya geliyor.

Pek çok acente işi bırakma noktasına gelmiş durumda. Bugün görüştüğümüz bir acente sigortadetay.com için şunları söyledi:

Poliçe kestiremiyoruz

“Sektörde büyükler kadar kimsenin pek tanımadığı şirketler var. Çoğu zaman onlara dahi poliçe kestiremiyoruz. Sürekli diğer acentelerle görüşme halindeyiz. Birbirimize sorup duruyoruz ama poliçe kesen yok. En düşük trafik sigortası primi 1300 lira. Onda da yüzde 25 hasarsızlık indirimi var. Yeni poliçelerde fiyat 3 bin lira civarı.

Haziran ayında bunun üzerine yüzde 25 zam gelecek. İndirimli 1800-2000, yeni poliçeler 4 bin lira civarına çıkacak. Bir de sigorta şirketlerine yüzde 50 daha artırma hakkı tanıdılar.

Bugün 20 şirkete sordum hiç biri trafik yapmadı. Benim şirketimden yaptığım elimde 30 poliçe var. Sadece birini yeniledi. Trafikte taksiti de kaldırdılar. Biz de acente arkadaşlarla bir araya gelip CİMER’e şikayet ettik”.

Sigorta şirketlerinin kendilerine baskı yaptığını söyleyen acente yetkilisi, ferdi kaza, tehlikeli hastalıklar sigortası gibi karı yüksek poliçelerin yapılmasını istediklerini belirtiyor. Şirketlerin kota koyduğunu ve bu kotanın altına düşmenin fesih sebebi olduğunu kaydeden yetkili, bazen ekranların kapatıldığını da sözlerine ekliyor.

Acente yetkilisi, konuyu şirketler açısından da şöyle değerlendiriyor “Geçen bir müşterimizin 2006 Toyota’sının kapısına vurulmuş. Bir karış bile değil. Minicik bir ezik tamir için 7500 istemişler. Kazalarda en düşük 15-20 bin lira hasar çıkıyor.

Bir de kuyruklu poliçeler var. Mesela bir kazada ölüm, sakatlık olduğu, bir de bir avukatın eline düştüğü zaman 2-3 milyonluk hasar çıkıyor. Firmalar için hasar oranı yüzde 300’e kadar çıkabiliyor. Diğer yandan şirketler birkaç çekici firmayla çalışıyor. Bunlar da yetmiyor, yolda kalanlara geç yardım gidiyor. Çoğu şirket artık ikame aracı veremiyor. Çünkü ellerinde ikame araç yok. Herkes için zor günler”.

Önceki ve Sonraki Haberler