AXA Sigorta, geleneksel olarak gerçekleştirdiği bölge toplantıları kapsamında tüm Türkiye’deki acenteleriyle bir araya gelmeye başladı. Dünyanın gündeminde olan “Endüstri 4.0 ve Sigorta 4.0” temasıyla düzenlenen toplantılara AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ve ION Academy Kurucusu ve Endüstri 4.0 Platformu Organizasyon ve Saha Sorumlusu Ali Rıza Ersoy konuşmacı olarak katılıyor. Buluşmaların ilki 16 Nisan Pazartesi günü Bursa’da gerçekleştirildi. Yavuz Ölken’in AXA Sigorta’nın endüstri 4.0 vizyonunu anlattığı buluşmada, Türkiye’de otomasyon ve bilgi teknolojileri alanında pek çok ilke imza atmış olan Ali Rıza Ersoy da endüstri 4.0’ın ülkelerin ekonomileri ve şirketin iş yapış biçimlerine etkilerinden söz etti.
Toplantının açılış konuşmasında Dördüncü Sanayi Devrimi’nin sigorta şirketleri için yarattığı fırsatlarla birlikte pek çok riski de beraberinde getirdiğini ifade eden AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “Artık sigortacılık teknolojinin de gelişimiyle bundan 10 yıl önce aklımıza gelmeyecek riskleri bile göz önünde bulundurmamız gereken bir noktaya geldi. AXA Sigorta olarak uzun yıllardır endüstri 4.0’a giden yolda önemli atılımlar gerçekleştiriyoruz. Şangay ve San Francisco’da kurulan AXA Lab inovasyon laboratuvarı, start-up’lara destek verdiğimiz Kamet ve Kamet’ten çıkan dijital dönüşüm fikirlerine yatırım yapan AXA Strategic Venture bunlardan yalnızca bir kaçı. Geçtiğimiz günlerde de ticari ve kurumsal sigortacılık alanında tüm fırsatları değerlendirmek amacıyla son 10 yılın en büyük satın almalarından birine imza attık. Türkiye’de de bu yatırımların olumlu etkilerini çok yakın zamanda görmeye başlayacağız” dedi. AXA’nın endüstri 4.0 vizyonunun müşteri, acente, süreç ve çalışan olmak üzere dört bacaktan oluştuğunu belirten Ölken; bu vizyonu MyAXA mobil uygulaması ve telematikli kasko ürünü AXA GO ile müşterilerinin, AXA Acentem ve Acente 365 gibi uygulamalarla da acentelerinin hayatına yansıttıklarını belirtti. Ölken ayrıca operasyonel süreçlerde gerçekleştirilecek önemli değişiklikler ve otomasyon sayesinde hem hizmet kalitelerini artıracaklarını ve portföylerini daha etkin yöneteceklerini söyledi: “Tabi ki bütün bu değişimin merkezinde çalışma arkadaşlarımız yer alıyor. İnanıyorum ki çalışma arkadaşlarımızın da inovasyon ve ürün geliştirme konusunda elini güçlendirecek olan bu bakış açısı, verimliliğimizi ve müşteri odaklılığımızı da destekleyecek ve bizi bu yeni dünyaya hazır kılacak.”
Türkiye Endüstri 4.0 Platformu Organizasyon ve Saha Sorumlusu olan ve endüstri tarihinde ilk kez 2016 yılında Doğu ülkelerinin üretimde Batı ülkelerini geçtiğini anlatarak konuşmasına başlayan Ali Rıza Ersoy da “Bu değişime karşı inovasyon döngülerimizi hızlandırmak, her açıdan esnekliği hayatımıza entegre etmek, daha hızlı ve verimli üretim gerçekleştirmek zorundayız. Türkiye olarak ilk üç sanayi devrimini ıskalamış olsak da bu sefer karşı karşıya kaldığımız tüm zorluklara rağmen tam anlamıyla hazır olduğumuzu söyleyebiliriz. Türkiye gelişmekte olan ülkeler statüsünden gelişmiş ülke statüsüne kentlerde endüstri 4.0, kırsalda ise tarım 4.0 ile geçebilecek durumdadır” dedi. Endüstri 4.0’ın değişimin hızını da geçmiş yıllara oranla artırdığını da söyleyen Ersoy, bunun sonucunda hayatımıza gerçek zamanlı raporlama, akıllı ve öğreten robotlar, nesnelerin interneti, büyük veri, bulut teknolojisi, artırılmış gerçeklik, siber güvenlik gibi kavramların girdiğini ve bu değişimi reddetmenin söz konusu bile olamayacağını anlattı.