1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Kocaer Çelik’in halka arzı onaylandı

Kocaer Çelik’in halka arzı onaylandı

Kocaer Çelik’in halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. Şirketin hisselerinin yüzde 20,02’si halka arz edilecek. Talep toplama tarihleri 22, 23 ve 24 Haziran olarak belirlendi.

Kocaer Çelik’in halka arzı onaylandı

Türkiye’nin özel sektörde en büyük 96. sanayi şirketi ve 62. ihracatçısı arasında yer alan (İSO 500 verileri) ve çelik profil sektöründe satışlarının yüzde 90’ını 6 kıtada 140 ülkeye ihraç eden Kocaer Çelik’in halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Hisselerinin yüzde 20,02’si halka arz edilecek olan Kocaer Çelik, ek satış yapılması durumunda halka arz edilecek toplam payı yüzde 24,02’ye kadar çıkacak. Talep toplama tarihleri 22, 23 ve 24 Haziran olarak belirlendi.

Kocaer Çelik paylarının yüzde 60’ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 5’i de yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi hedefleniyor.

Halka arzdan sonra şirketin halka açıklık oranının ek satış hariç yüzde 20,02 ve halka arz büyüklüğünün ise 1.285 milyon TL olması bekleniyor. Halka arz sonrası 591 milyon TL’nin sermaye artışından, 414 milyon TL’nin ise ortak satışından karşılanmak üzere toplam 1.005 milyon TL’nin Şirket hesaplarına girmesi hedefleniyor. Böylelikle ek satış hariç halka arz büyüklüğünün yüzde 78’inin Şirket’e girmesi bekleniyor.

Şirket paylarının halka arz edilmesi sonucunda şirket tarafından elde edilecek gelir şu alanlarda kullanılacak:

Elektrik tüketiminin üçte birini yenilenebilir enerji kaynaklarından üreten şirket sürdürülebilirlik ve maliyet yönetimi anlayışıyla kalan kısmının tamamını üretme hedefi çerçevesinde yenilenebilir enerji yatırımları,

Şirketin katma değerli ürün çeşitliliğini daha da genişletme stratejisi kapsamında katma değerli yeni ürün yatırımları,

Artan satış hacmine paralel olarak büyüyen ve genişleyen faaliyetleri için finansal yapısını daha da güçlendirmek amacıyla işletme sermayesi olarak kullanılacak.

Halka arzda satışa QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık edecek.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler