2022 yılında özellikle “yeni nesil teknolojilere” ve “dijital sigortacılık” çözümlerine odaklanarak pazar payını genişletmeyi hedefleyen SFS, pandemi sonrası artması beklenen seyahat trafiğini dikkate alarak, seyahat ve sağlık sigortacılığı konusunda da çalışmalara başladı. Müşterilerinin yeni ürün InsureE’ye geçişlerini başlatan SFS, bu sürecin bir kısmını geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde tamamladı.
Sigorta Şirketleri InsureE ile Hızlanacak
SFS’nin geleceğin sigorta yazılımı olarak tanımladığı InsureE, sigorta şirketlerinin hızını artıracak ve teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak bir ürün olarak geliştirildi.
Sigorta şirketlerinin büyümesi ve pazar payını genişletmesine güçlü katkılar sunduklarını hatırlatan SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “InsureE ile sigorta şirketlerinin büyümesini destekleyecek ve sigortacılık faaliyetlerini etkin bir şekilde gerçekleştirebilecekleri bütünleşik bir çözüm sunuyoruz. Yazılım geliştirme ihtiyacı duymadan ürün tanımlayabilmek, sigorta şirketlerinin tüm paydaşlarını hızlı, verimli ve esnek bir şekilde yönetebilmek InsureE ‘nin öne çıkan bazı özelliklerinden. Böylelikle müşterilerimizin sigorta sektörü içinde önlerde olmasını sağlayacak teknoloji ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Sadece bugünü değil, gelecekteki inovasyon ve yenilikleri inşa edebilecekleri, uzun vadeli ihtiyaçları karşılayacak çok daha hızlı bir altyapı sunmayı amaçlıyoruz. Basit, etkin ve şirketin büyümesine destek veren uçtan uca sigortacılık çözümümüz ile minimum kaynak maliyetiyle maksimum fayda sağlıyoruz” dedi.
InsureE, sigortacılığın tüm paydaşlarının yüksek performanslı ve entegre bir şekilde pazara hızlı girişini ve adaptasyonunu sağlayarak, eş zamanlı çoklu işlemler sayesinde etkin sigortacılığı tüm kanallardan sunarak her yerden sigortacılığa imkân sağlıyor.
‘Önce İnsan’ ve ‘İnsana Yatırım’
Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta gibi Türkiye’nin önde gelen birçok sigorta şirketlerine uçtan uca çözümler sunan SFS Yazılım ve Danışmanlık alanında öncü iki yeni sigorta şirketini de ekleyerek müşteri sayısını toplam 15’e çıkardı.
“Başarılı şirketlerin en büyük sırlarından biri, şirketi bir bütün halinde var etmek ve yönetmektir. Biz de bu yolda önemli adımlar atıyoruz. Şimdi bu halkayı daha da genişleteceğiz. 2022 yılı şirketimizin müşterileri ve iş ortaklarıyla daha da büyük bir bütünü var edeceği bir yıl olacak. 2021 yılında belirlemiş olduğumuz strateji ve vizyonumuzu gerçekleştirme konusunda önemli mesafeler aldık ve almaya da devam ediyoruz” diyen SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, ‘Önce İnsan’, ‘İnsana Yatırım’ amacıyla başlattıkları ‘Genç Yetenekler Programı’na yarı zamanlı olarak istihdam edilmek üzere üniversite öğrencileri almaya, sektöre donanımlı yazılımcı ve sigortacı yetiştirmeye devam edeceklerini de belirtti.
Sektör Pandemide Yüzde 23 Büyüdü
Sigortacılık sektörü pandemiye rağmen büyümeye devam etti ve Kasım ayı 2021 verilerine göre geçen yıla oranla yüzde 23 artışla prim üretimini Kasım 2021 itibarıyla 89.6 Milyar TL’ ye çıkarmayı başardı. Başarılı bir 2021 senesi geçiren SFS de sektöre paralel olarak amaçlanan hedeflerin ötesinde iş sonuçları ve performans sağladı.
Pandemi döneminde yeni bir dönemece giren sektörün güçlü bir büyüme ile verimli bir yıl yaşadığını, bunu hem sigorta şirketlerinin hedeflerine ulaşmasından hem de yürüttükleri projelerin yoğunluğundan rahatça görebildiklerini aktaran Atıcı, şunları söyledi:
“Sektörün büyük oyuncuları dijital yatırımlarını aralıksız sürdürdüler ve istikrarlı büyümelerinin arkasına da güçlü bilişim ve teknolojik altyapı çalışmalarını aldılar. Dijital değişim ve dönüşümün olumlu etkisiyle de bu büyümenin 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz.”
2022 Hedefi Dijitale Hız Vermek
2022 senesinin dijital çözümler alanında atılım yılı olacağını belirten Atıcı, bu alandaki çözümlere yenilerini ekleyeceklerini söyledi. SFS’nin dijital sigortacılık uygulamalarını yeni nesil teknolojiler ile güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Atıcı, RPA çözümlerini mevcut çözümlerine entegre ederek müşterilerinin işlerinde verimlilik ve kar artışı sağlayacaklarını ifade etti.
Müşterilerinin kendi müşterileriyle etkileşimlerini dijital kanallarla zenginleştirmelerine destek olacak chatbot uygulamalarını iş ortakları ile birlikte odaklarına aldıklarını açıklayan Atıcı, “Müşteri etkileşimi konusuna bütünsel olarak yaklaşıyoruz. Müşterilerimizin bu alanda kendi müşterilerine ulaşımında webchat, whatsapp ve chatbot gibi teknolojileri bütünleşik olarak kullanabilecekleri öneriler sunacağız. Dijital açılımımızın önemli kısmını kendi kaynaklarımız ile yaparken, bir taraftan da iş ortakları ile birlikte SFS’nin dijital çözüm portföyünü de genişleteceğiz” dedi.