1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tüm sigortaları tek yerden gösterecek "sigorta cüzdanı" geliyor

Tüm sigortaları tek yerden gösterecek "sigorta cüzdanı" geliyor

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Genel Müdürü Murat Hakseven, hayata geçirecekleri sigorta cüzdanı ile sigortalıların hayat ve hayat dışı tüm ürünlerini bu cüzdanlarda saklayabileceğini söyledi.

Tüm sigortaları tek yerden gösterecek "sigorta cüzdanı" geliyor

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Genel Müdürü Murat Hakseven, hayata geçirecekleri sigorta cüzdanı ile sigortalıların hayat ve hayat dışı tüm ürünlerini bu cüzdanlarda saklayabileceğini söyledi.

Sigorta Bilgi ve Gözetim (SBM) Merkezi Genel Müdürü Murat Hakseven, dijital yaşam kasası olarak nitelendirdiği sigorta cüzdanı projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Hakseven, 38 Hayat Dışı ve 22 Hayat Sigorta şirketi başta olmak üzere, DASK, Sigorta Tahkim Komisyonu, Güvence Hesabı, Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı, Devlet Destekli Alacak Sigortası sisteminin yürütücüsü olan Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’nin verilerine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Sigorta sektörüne sağlayacağımız yenilikçi digital ürünler ve hizmetler ile sigortacılık teknolojisine katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

SBM olarak yeni bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Hakseven, sigorta cüzdanı projesi ile sigorta müşterilerinin, farklı sigorta sağlayıcılarından olan poliçelerini mobil uygulamalar aracılığı ile yönetebilmesine olanak sağlanacağını ifade etti. Sigortalıların hayat ve hayat dışı tüm ürünlerini bu cüzdanlarda saklayabileceğini belirten Hakseven, ayrıca ileride bu cüzdanların bir kişinin, tüm dijital varlıklarını ve sosyal medya hesaplarını tek bir yerde sakladıkları bir “dijital yaşam kasası” çözümüne dönüşebileceğini söyledi.

Hakseven, 'sigortalı risk skoru' projeleri ile de yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları kullanarak müşteri skorunu hesaplayarak sektör ile paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Hakseven şöyle devam etti: "Lokasyon bazlı hizmetler projemize ile de poliçeye konu olacak risk noktasını harita üzerinden görüntüleyip, belirlenen yarıçap içerisindeki fay hatları, yüksek gerilim hatları, heyelan bölgeleri, sel taşkın riski olan bölgeleri size gösteren konum hakkında analiz yapılmasını sağlayan uygulamaları da sektörümüz ile yakın zamanda paylaşmış olacağız" dedi. Hakseven, IoT/Telematik ile Kaza Önleme/Tespit projesi ile de telematik cihazlarından alınacak verinin SBM verileri ile harmanlanması sonucunda önceden yapılan kaza desenleri öğrenilerek gelecekteki kazaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

2019 yılında tamamlanan MPLS projesi ile tüm sigorta şirketleri ile güvenli hat üzerinden veri transferi dönemini başlattıklarını kaydeden Hakseven, aynı şekilde kamu kurumları ile kamu.net ağına dahil olarak tüm kamu kurumlarıyla entegrasyonlarını bu ağ üzerinden yapmaya başladıklarını, bu sayede farklı kurumlarla yapılan veri alışverişlerinin de kapalı devre sistem ile çok daha güvenli hale getirildiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler