Kariyer.net, kariyer yolculuğunun ilk adımlarını atmaya hazırlanan adaylara ücretsiz olarak ulaşabilecekleri Üniversite Rehberi hazırladı. Ayrıca 3 Ağustos tarihinde online olarak düzenlenecek olan Tercih Günleri ekinliğinde adaylar, merak ettikleri bölüm ve meslekleri alanında uzman ve deneyimli kişilerden dinleme fırsatına sahip olacak.
Üniversite Rehberi’nde Türkiye’deki tüm üniversitelerle ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. 377 bölümde verilen eğitimin içeriği, bölüm mezunlarının çalışma alanları Bölümler rehberinde detaylandırılıyor. Meslekler/Pozisyonlar başlığı altında ise 2.790 meslek ele alınıyor ve bu mesleklerde çalışanların mezun oldukları bölümler ve üniversiteler, aylık kazançları ve işlerinin içeriği gözler önüne seriliyor.
Üniversite ve bölüm tercihi sıralaması yapmayı kolaylaştıran Tercih Motoru; burs, tercih tipi, eğitim dili, puan aralığı vb kriterlere göre tüm üniversite ve bölümleri listeleyerek adayların kendi tercih listesini oluşturmasına yardımcı oluyor. İşverenlerin Tercihi’nde de hangi üniversite ve bölümlerin mezunlarının işverenler tarafından daha çok ilgi gördüğü detaylandırılıyor. Üniversite Rehberi’ne https://www.kariyer.net/universite-rehberi adresinden ulaşılabiliyor.
Top 10’da 7 devlet üniversitesi var
Kariyer planlamasında doğru üniversite ve bölüm tercihinin önemine dikkat çeken Kariyer.net, bu yıl üçüncüsünü yayınladığı İşverenlerin Tercihi sıralamasında, lisans eğitimi veren üniversite ve bölümlerin, işverenler tarafından işe alım esnasında ne kadar tercih edildiğini ortaya çıkardı. 127 bin işverene ait 510 binin üzerinde işe alım hareketinin incelendiği çalışmada; işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha çok ilgi gösterdiği belirlendi. Bu bilgiler ışığında ‘Üniversite Endeksi’, ‘Bölüm Endeksi’, ‘Üniversite ve Bölüm Endeksi’ olmak üzere 3 farklı sıralama oluşturuldu. Toplam 181 üniversitenin bulunduğu ‘Üniversite Endeksi’ sıralamasının ilk 10’unda 7 devlet üniversitesi yer aldı. Üniversiteler arasında ilk 3 sırada Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi yer alıyor. İşverenler en çok Matematik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve Almanca İşletme bölümlerinin mezunlarına ilgi gösteriyor. Alanında uzman bir Danışma Kurulu’nun rehberliğinde hazırlanan İşverenlerin Tercihi sıralamasına Kariyer.net Üniversite Rehberi üzerinden ulaşılabiliyor.
“Üniversite tercihi kariyerin ilk adımı”
Başarılı bir kariyerin ilk adımının doğru üniversite ve bölüm tercihi olduğunu belirten Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, “Üniversite tercihi yaparak kariyerlerinin ilk adımını atacak olan öğrencilerimize; Kariyer.net çatısı altında bulunan “Üniversite Rehberi” ile merhaba diyoruz. Böylece adaylar üniversite/bölüm tercihi yaptıklarında hangi meslekleri seçebileceklerini görebilir ya da hangi mesleği yapmak istiyorlarsa o mesleğe uygun eğitimi seçebilir; böylece başarılı bir kariyere uzanan tüm adımlarını planlayabilirler” dedi.
Bu yıl üniversite tercihi yapacak öğrencilerin kullanımına sunulan diğer hizmetler hakkında da bilgiler veren Fatih Uysal, “Üniversite Rehberi’nde bulunan alanlardan bir diğeri ise bu yıl 3.’sünü yayınladığımız İşverenlerin Tercihi... Bu başlık altında, işverenler tarafından en çok hangi bölüm ve üniversitelerin mezunlarının tercih edildiğini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Üniversite Rehberi altında öğrenciler ayrıca bu yıl yayına aldığımız Tercih Motoru’nu kullanarak tercih yapma süreçlerini kolaylaştırabilirler. Kariyer.net olarak sadece bunlarla yetinmeyerek, öğrencilerimizin akıllarındaki sorulara yanıt bulabilmelerini sağlamak adına da ‘Kariyer.net Tercih Günleri’ etkinliğinde öğrenciler ile farklı alanlardaki uzmanları buluşturacağız. Yapacağımız canlı yayınlarda öğrencilerin ilgi alanlarına giren bölümlerin uzman isimleri, adaylarımızın tüm sorularını yanıtlayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu sene de tercih döneminde Kariyer.net üzerinden 1 milyondan fazla aday ve aileye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.