1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD siber sigorta pazarında karlar iyi ancak büyüme yavaş

ABD siber sigorta pazarında karlar iyi ancak büyüme yavaş

ABD siber sigorta sektörü 2023 yılında üst üste ikinci kez güçlü karlar elde etti

ABD siber sigorta pazarında karlar iyi ancak büyüme yavaş

Fitch Ratings'in yaptığı bir analize göre, ABD siber sigorta sektörü 2023 yılında üst üste ikinci kez güçlü karlar elde etti. Ancak yenilenen fiyatlama baskısı nedeniyle yazılı prim hacminde kayda değer bir yavaşlama yaşandı.

2023 yılında bağımsız siber teminat için doğrudan hasar ve savunma ve maliyet sınırlama (DCC) giderleri oranı %44 seviyesinde kalarak 2022'deki oranla benzerlik gösterdi. Fitch raporunda, son dokuz yılda bu oranın ortalama %48 olduğunu ve 2020 ve 2021'deki zorlu yıllara rağmen oldukça kârlı bir seviyede kaldığını vurguladı.

Bu güçlü sonuçlar, önceki yıllardaki prim artışları ve sigortacıların siber risk seçiminde daha dikkatli davranmalarıyla açıklanıyor. Sigortacılar, teminat vermeden önce müşterilerinin siber sağlık ve risk yönetimi uygulamalarının yeterli olduğundan emin olmak istiyor. Ayrıca poliçe dilinde daha netlik sağlanıyor ve alt sınırlar ile istisnalar daha sık kullanılıyor.

2023 yılında hem bağımsız hem de paket poliçelerde siber teminat için ABD'de yazılan primler %2 düşüş göstererek ilk defa gerileme yaşadı. Bu durum, 2020'den 2022'ye kadar yaklaşık %200 büyüyen pazarla tezat oluşturuyor.

Primlerdeki düşüşe rağmen Fitch, siber teminat talebinin devam ettiğini ve sigortacıların bu alana yatırım yapmaya devam ettiğini belirtiyor. Fitch Ratings, 2023'te siber sigorta primleri ve yüklenim sonuçlarının olumlu olacağını öngörüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler