Allianz Türkiye’nin, sigorta sektöründe inovasyonu ileriye taşıma hedefiyle start-up’larla iş birlikleri kurduğu HackZone Scale Up Accelerator Programı başarılı projelerle tamamlandı.
Yeni nesil sigortacılığın öncüsü Allianz Türkiye, gelişen teknoloji trendlerini tüm iş modellerine uygulamak üzere gerçekleştirdiği Allianz HackZone Scale Up Accelerator Programı tamamlandı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve sigorta sektöründe inovasyonu ileriye taşımayı hedefleyen start-up’larla Allianz ekipleri 9 başarılı uygulanabilir proje gerçekleştirdi.
Allianz Türkiye, start-up’larla birlikte sektörü geliştirmeye yönelik yenilikçi iş modelleri geliştirmeye odaklanıyor. 2020 yılında HackZone Open Insurance ile başlayan açık inovasyon yolculuğunu 6 aylık hızlandırma programı olan HackZone Scale Up Accelerator ile daha da ileriye taşıyan Allianz Türkiye, bu seneki Programını başarılı startup iş birlikleri ile tamamladı. HackZone ile sigorta sektörüne açık inovasyonu katmayı amaçlayan Allianz, program kapsamında ortağı Hackquarters by Tenity ile birlikte bugüne kadar 20 ülkeden 461 start-up’ı değerlendirdi. 38 start-up, 50 mentor ve eğitmen ile yoğun mentorluk ve iş geliştirme görüşmeleri gerçekleştirdi. Programda yer alan start-up’lar şimdiye kadar ekosistemden 7,2 milyon dolar yatırım aldı.
Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, “İnovasyon macerasına yedi sene evvel, kurum içi girişimcilikle başladık. Önceliğimiz, müşterilerimizi daha iyi anlayabilmek ve bu ekosistemdeki kaslarımızı geliştirmekti. Son dört senedir HackZone Açık İnovasyon Programları ile sigorta sektöründe açık inovasyonun öncülüğünü yapıyoruz. Programın gelişimini ve hem sektöre hem şirketimize hem de start-up’lara sağladığı faydalara baktığımızda ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi görüyoruz. Şirket içinde de bu sürecin sahiplenilmesi, birçok anlamda işimizi kolaylaştırıyor. Bu programın tüm taraflar için fayda sağlamasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Teknolojik gelişmelerdeki hıza dikkat çeken Onur Kırcı, “Bu gelişmeler, müşteri davranışları ve iş yapış şekillerinde de büyük değişikliklere neden oluyor. Şirketler ne kadar güçlü ve büyük olurlarsa olsunlar bu tür değişimlere karşı tek başlarına karşılık vermekte zorlanacaklar. Bu nedenle dijital bir ekosistem kurmak ve açık inovasyona yatırım yapmak gerektiğini düşünüyoruz. Allianz HackZone açık inovasyon programlarının, bu stratejinin kalbinde yer aldığını düşünüyoruz” diye konuştu.