Anadolu Sigorta’nın, farklı sektörlerden KOBİ’ler, öğrenciler ve sigorta acenteleriyle bir araya gelerek şehirlerin ekonomisini ve KOBİ’lerin sigortacılık alanındaki ihtiyaçlarını mercek altına aldığı Anadolu Buluşmaları’nın ikincisi Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Sigorta bilincini yaygınlaştırmak ve sigortacılık sektörünü ileriye taşımak amacıyla yürüttüğü faaliyetlerle 99 yıldır “Türkiye’nin sigorta okulu” olma misyonunu pekiştiren Anadolu Sigorta, Anadolu Buluşmaları’nın ikincisini 4 Haziran’da Denizli’de, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenledi.
Etkinlikte Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Satış Bölüm Müdürü Gaffar Öney ve Anadolu Sigorta üst yönetimi bir araya geldi.
Panelin ikinci bölümünde Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcıları Fatih Gören, Taylan Matkap ve İdil Pamir’in de katılımıyla KOBİ’lerin, sigorta acentelerinin ve Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin soruları yanıtlandı.
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan: “Denizli tarım, ticaret, sanayi ve turizm açısından kıymetli bir şehir”
Denizli ve bölge üreticilerinin sigorta karnesini değerlendiren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de zorunlu ürünlerden olan trafik sigortalarında sigortalılık oranlarının yüksek olduğunu belirtti. Tuğtan “Zorunlu deprem (DASK) sigortasını incelediğimizde, DASK verilerine göre, Denizli’deki konutların %51’inin zorunlu deprem sigortası sahibi olduğu görünüyor. Trafiğe kayıtlı araçların trafik sigortalılık oranı yaklaşık %86. Kasko sigortalarına baktığımızda ise, TÜİK ve SBM verilerine göre trafiğe kayıtlı araçların kasko sigortalılık oranı yaklaşık %19. Türkiye ortalamasında bu oran %25. Konut sigortalarında, DASK ile Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi verilerine göre konutların sigortalılık oranı yaklaşık %26. Sağlık sigortalılık oranı ise yaklaşık %7” şeklinde konuştu.
Denizli’nin tarım, ticaret, sanayi ve turizm açısından kıymetli bir şehir olduğunun altını çizen Tuğtan, yerel ekonominin canlılığına katkıda bulunan ve KOBİ’lere teminat sunan ürünlerinin işletmelerin faaliyet konularına göre farklılaşan ihtiyaçlarına kapsamlı çözümler sunduğunu aktardı.
Tuğtan: “KOBİ’ler risklerine uygun sigortaları seçmeliler”
KOBİ’lerin işletmelerini büyütmeleri için ilk adım olarak, karşılaşabilecekleri riskleri belirleyip uygun sigorta ürünlerini seçmelerini öneren Tuğtan, şunları söyledi: “Denizli’de tarım sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere, KOBİ Paket Sigortası gibi kapsamlı sigorta çözümlerini değerlendirmelerini ve işletmelerini çeşitli risklere karşı korumalarını öneriyoruz. Ticaret ve sanayi gibi sektörlerde yangın, hırsızlık, doğal afet gibi birçok risk faktörünün yanı sıra iş güvenliği ve çalışan sağlığını da gözeten KOBİ Paket Sigortası kapsamlı bir güvence sağlıyor. Turizm sektöründe ise müşterilerin karşılaşacakları riskler de gözetilerek sigorta ürünlerine ihtiyaç duyulabiliyor. Bu noktada işletmelerin finansal güvenliği ve iş sürekliliğinin devamlılığı açısından riskleri bertaraf etmek adına Turistik Tesis Sigortası ürünümüzü öneriyoruz. Diğer taraftan Denizli önemli bir tekstil şehri. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere de İş Yeri Paket Sigortası ürünümüz ile yangın, su baskını, fırtına, doğal afet riskleri gibi fiziki kıymetlere ilişkin risklerine, işveren/üçüncü şahıs sorumluluk risklerine ve çalışanların ferdi kaza risklerine karşı teminat veriyoruz” dedi.
Tuğtan, Türkiye İş Bankası’ndan ihracat kredisi kullanan müşterilerden belirli kriterleri sağlayanlara yönelik düzenlenen Kefalet Sigortası ürünlerinin de ihracatçı firmaların uluslararası ticarette daha rahat hareket etmelerini sağladığını ifade etti.