1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TSPB’den ödüllü kısa film yarışması

TSPB’den ödüllü kısa film yarışması

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin bu yıl sekizincisini gerçekleştireceği ‘Kamera Elinde Geleceğin Cebinde’ Kısa Film Yarışması senaryo başvuruları, 23 Haziran’da başladı. Yarışmanın bu yılki teması “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak”

TSPB’den ödüllü kısa film yarışması

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 2014 yılından bu yana başarıyla yürüttüğü ve artık gelenekselleşen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın sekizincisine başvurular 23 Haziran’da başladı. TSPB’nin sinemanın toplumsal dönüşümdeki gücüyle ülkede finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği ve her yıl yeni bir temayla yürüttüğü kısa film yarışması bu yıl, “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” teması ve “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun…” sloganıyla başlıyor.

Önce senaryolar seçilecek, sonra filmler çekilecek

Bu yılki yarışmaya katılacak sinemaseverler, önce temaya uygun senaryolarını gönderecekler. TSPB Ön Jürisi tarafından değerlendirilen senaryolar daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ve 2013-2017 yılları arası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Senaryo Yazarlığı ve Senaryo Teknikleri dersleri veren, hali hazırda Kanal D İçerik Geliştirme Yöneticisi Duygu Ertekin tarafından seçilecek. Ön elemede, temaya uygun olmayan ve iyi bir şekilde işlenmemiş filmler elenerek daha kaliteli filmlerin çıkması hedeflenmektedir. Senaryo aşamasını geçenler “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’na bu senaryolarını filmleştirerek katılabilecekler.

Ön elemeyi geçen senaryoların sahiplerine; Murat İri ve Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi dizilerin yönetmeni Ali Bilgin’in katılımıyla ‘sinema unsurları’ konulu bir atölye çalışması yapılacak. Sonrasında filmlerin çekimi için 2 Aralık 2022 tarihine kadar süre verilecek.

Kazananlara toplamda 70 bin TL tutarında ödüller verilecek

Yarışmada ödül alan birinci filme 25.000 TL, ikinci filme 20.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL tutarında ödül verilecek. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10.000 TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek.

“Amacımız; yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak”

TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer, Birlik olarak büyük önem verdikleri ve 2014 yılından bu yana aralıksız devam ettikleri “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın bu yıl da startını verdiklerini söyledi. “Birlik olarak amacımız finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırarak ülkemizdeki yatırım ortamının güçlenmesini sağlamak” diye konuşan Sürer, “TSPB olarak yatırımcıları bilgi ve birikimlerini geliştirmek için iletişim, eğitim ve etkinliklerimizi çok yönlü bir şekilde yürütüyoruz. Birlik olarak odağımızı her zaman ‘yatırımcılar’ oluşturuyor. Bu yıl sekizincisini gerçekleştireceğiniz kısa film yarışmamız da bu amaçla yürütülen önemli projelerimizden biridir. Ülkemizdeki sermaye piyasası yatırımcılarının uzun vadeli yatırım perspektifine sahip olmaması eksikliğine dikkat çekmek amacıyla belirlemiş olduğumuz ‘Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak’ teması ve ‘Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun…’ sloganıyla yola çıktığımız ödüllü yarışmamıza sinemaya gönül vermiş herkesi katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Başvuru için son tarih 16 Eylül 2022

Senaryo başvurularının 23 Haziran – 16 Eylül 2022 tarihlerinde kabul edileceği yarışma, yurt içi ve yurt dışından herkesin katılımına açık. Katılımın ücretsiz olacağı yarışmaya adaylar www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak başvuru sağlayabilecek. Senaryo ve filmlerin dilinin Türkçe olması, senaryoların üç en fazla beş sayfa olması ve filmlerin üç dakikayı geçmemesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler