İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’te operasyonlarını sürdüren ve AR-GE’ye büyük önem veren SFS’nin, “Yapay Zekâ Tabanlı Sigortacılık Çözümleri Geliştirilmesi” konulu 1501 TÜBİTAK TEYDEP proje destek başvurusu onaylandı.
Yeni nesil çözümler
SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, yazılım ve yazılım bazlı ürünleri geliştirmenin ülkemiz için çok önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, “TÜBİTAK ile sözleşme imzalanmasını takiben TEYDEP Projesi’ni etkin bir şekilde yönetip projede amaçladığımız kazanımları gerçekleştiriyor olacağız. Temel amacımız, SFS Yönetimi olarak belirlemiş olduğumuz ana stratejilerimiz arasında da yer alan “Yeni Nesil Çözümler” oluşturmak hedefine de paralel Yapay Zekâ (AI) bazlı sigortacılık konusunda AR-GE çalışmalarımızı devam ettirip, InsureE sigortacılık ürünümüze yeni nesil yetenek ve fonksiyonlar kazandırmak olacaktır” dedi.
Dijital sigortacılık
“Dijital sigortacılık” çözümleri alanındaki odağını “Yeni nesil teknolojilere” daha fazla yatırım yaparak devam ettirmeyi ve geliştireceği yeni çözümler ile pazar payını genişletmeyi hedefleyen SFS’nin, geleceğin sigorta yazılımı olarak tanımladığı InsureE, sigorta şirketlerinin hızını artıracak ve teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak bir ürün. InsureE; sadece bugünün değil, gelecekte doğacak iş ihtiyaçlarının da karşılanabileceği çok daha hızlı ve esnek bir altyapı sunması için geliştiriliyor.
Murat Atıcı, TÜBİTAK’tan hak kazandıkları bu destekle sektörün ve ülkenin geleceğinde önemli yeri olacağını öngördükleri Yapay Zekâ konusunda ürün, çözüm, fonksiyon geliştirme faaliyetlerine hız kazandıracaklarını ve diğer yeni nesil teknolojilerin de sigortacılık sektörüne adaptasyonu için AR-GE faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.
Hedef yurtdışında da büyümek
Türkiye’nin önde gelen ve aralarında Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta’nın da yer aldığı toplam 15 sigorta şirketine uçtan uca çözümler sunan SFS, bu şirketlerin büyümesi ve pazar payını genişletmesine güçlü katkılar sunuyor. Temel sigortacılık çözümlerini B2B’nin yanında B2C ve B2B2C gibi marjinal faydası yüksek dijital yapılarla donatan şirket, pandemi sonrası dönemde dijitali merkeze alarak yapmış olduğu geliştirmeleri sektördeki toparlanmaya paralel olarak ürün odaklı, katma değeri yüksek sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağlayacak çözümler haline getiriyor. SFS, bu kapsamda temel sigortacılık yazılım ürünleri yanında TÜBİTAK destekli dijital sigortacılık çözümleri ile son kullanıcıya hizmet eden inovatif çözümlere odaklanıyor ve geliştirdiği ürün ve çözümleri yurtdışı ekosistemine de sunmayı hedefliyor.