1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "COVID-19 sigorta sektörünü pozitif yönde değiştirecek"

"COVID-19 sigorta sektörünü pozitif yönde değiştirecek"

İstanbul Sigorta Konferansı'nın 12'incisinde ortak mesaj pandemi döneminde elde edilen tecrübelerin sigortacılığı geri dönülmez bir şekilde değiştirdiği oldu. 

"COVID-19 sigorta sektörünü pozitif yönde değiştirecek"

SİGORTACILIKTA BÜYÜME FIRSATLARI

Günün ilk oturumu "Sigortacılıkta Büyüme Fırsatları" başlığıyla düzenlendi. Bu oturumda konuşma yapan sektör temsilcileri Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, Axa Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, Milli Reasürans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Türkiye Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Cenk Kurt ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan oldu.

webinar-001.png

Axa Sigorta CEO'su Yavuz Ölken'in moderatörlüğünü yaptığı oturumda sigortacılıkta büyüme fırsatları konuşuldu. Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, "COVID-19 döneminde hayat ve emeklilik tarafında iyi bir süreç geçirdik. 18 yaş altına BES'in katılması büyük bir potansiyel barındırıyor. OKS başlı başına kocaman bir pazarı ifade ediyor. Doğru satış kanalında doğru ürünlerle müşterilere dokunmak gerekiyor" dedi. Türkiye Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Cenk Kurt, "Sektörümüzün ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve gelişim fırsatı olduğunu görüyoruz. Ortalama gelir dikkate alındığında çok ciddi bir gelişim alanı bulunuyor. BES tarafında reel getiriler ve devlet katkısı ile büyük bir yol kat ettik. 18 yaş altının da sisteme katılması büyüme için ciddi bir potansiyel barındırıyor" diye konuştu.

Milli Reasürans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir ise, "Türkiye'nin olması gereken yerde olmadığında hepimiz hemfikiriz. Türkiye'deki ekonomik aktivitenin barometresini elimizde tutuyoruz. Finansal piyasalar geliştikçe sigorta gelişebilecek" şeklinde konuştu.

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, "Ekonomide ve ticarette küresel anlamda daralmalar beklenirken sigortada bugün büyümeyi konuşuyor, başlı başına önemli bir konu. Türk sigorta sektörünün önümüzdeki dönemde büyüyeceğini düşünüyorum. Sektör aslında yapısal olarak gelişimini tamamladı, önümüzdeki dönemde penetrasyon ve büyümeyi konuşmamız gerekiyor. Sektör olarak 39. sırada olmak bize yakışmıyor, ekonomimiz ile aynı seviyede olmamız gerekiyor. İşler kötüye giderken sigortanın öne geçmesi gerekiyor, bu farkındalığın oluşmaya başladığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan, "COVID-19 sebebiyle dünya ekonomisi durma noktasına gelirken sigorta sektörü özellikle sağlık alanında ön plana çıktı. Online platformlar ile birlikte sigorta sektörünün  sürece ne kadar hazırlıklı olduğunu gördük. Önümüzde parlak günler olacağını düşünüyorum" dedi.

Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, "Teknolojik değişimden en çok etkilenen sektörün, sigorta sektörü olduğunu düşünüyorum. COVID-19 döneminde sigorta şirketleri önceden yaptıkları dijital yatırımlar sayesinde ciddi sorunlar yaşamadı, uyum sağladı" dedi. Abacı, "Insurtechler aldıkları yatırımlar ile geleceğin sigorta şirketleri haline gelebilirler. Sigorta şirketlerinin orta vadede iyi derecede kullanması artık yeterli değil. Yapay zeka kullanan şirketlerin, kullanmayan şirketlerden hızla ayrışacağına inanıyorum" diye konuştu.

Hayat dışındaki özel ürünler ilgili görüşlerini paylaşan Ahmet Yaşar, "Sigortanın varlığı zamanında çok fark edilmiyor ama yokluğunda hayat duruyor. Sigortacılığın ülke kalkınmasına doğrudan etkisi olması bekleniyor. Gidebileceğimiz yer açısından baktığımızda kefalet sigortalarını prim olarak büyütebiliriz. Böylelikle nakdi kredilerin önünü açıyoruz. Bina tamamlama sigortasında da arz problemi yaşanıyordu. Çok temkinli ve çok dikkatli çalışması gereken bir alan. Pandemi döneminde dijital uygulamaların artmasıyla siber riskler konusunda ise gidilecek çok yol olduğu görülüyor" dedi.

Alper Karayazgan ise, "Doğal afetlerin meydana getirdiği hasarlar insanlarda sigorta bilinirliğini artırıyor. Sigorta bilincinin yaygınlaşması gerekiyor ki ihtiyacı gösterelim. Korkutarak değil bu risklerin varlığını göstererek sigortayı tabana yaymamız gerekiyor. Salgının ardından tamamlayıcı sağlık sigortasına olan geri dönüşler artış gösterdi, sigortayı halka anlatmayı kolaylaştırdı" açıklamalarında bulundu.

İkinci oturuma sigorta ve reasürans sektörünün küresel temsilcileri katıldı. >>>

Haberin Devamı 1 2 3 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler